Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka učiteljica Zdenka Jozić Matijaš dobitnica književne nagrade Albatros

[]

Zdenka Jozić Matijaš iz Zagreba ovogodišnja je dobitnica Književne nagrade Albatros za 2023. godinu. Njezinu zbirku pjesama ‘Pjesme iz moga zavičaja’ prosudbeno Povjerenstvo odabralo je kao najbolju.

Inače, ove je godine na natječaj pristiglo 14 radova.

Poezija, koju autorica donosi, je duboko ukorijenjena u svakodnevicu, prepuna izričaja povezanosti čovjeka i njegovog zavičaja. A što je zavičaj? Je li to mjesto rođenja ili sve ono što nas okružuje i što nas dopunjuje? – istaknuli su članovi povjerenstva.

Autorica Jozić Matijaš je 1968. godine u Kaleniću kraj Požege. U Zagrebu je završila Studij predškolskog odgoja te studij filozofije i religijske kulture na Filozofskom fakultetu DI. Radi trenutno u Osnovnoj školi Bartol Kašić u Zagrebu, a pjesme su joj objavljivane u dječjim časopisima Radost, Smib, Prvi izbor i Mak, kao i drugim časopisima i udžbenicima za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Nagrađena knjiga će izaći iz tiska u prosincu ove godine, a autoricu očekuje i novčana nagrada. Sama dodjela bit će početkom prosinca u sklopu proslave Dana grada.

 

Ova objava Zagrebačka učiteljica Zdenka Jozić Matijaš dobitnica književne nagrade Albatros se prvi puta pojavila na cityportal.hr.