Prijava

Vaša prijava

Ekipa ‘Osovina’ goričke Gimnazije pobjednici prvog Srednjoškolskog kviz kupa Velike Gorice!

[]

Hrvatski kviz savez u suradnji sa srednjim školama iz Velike Gorice, te uz potporu Grada Velike Gorice organizirao je jedinstveno natjecanje –  Srednjoškolski kviz kup Velike Gorice na kojem je voditelj bio poznati lovac Potjere i Superpotjere Krešimir Sučević Međeral. Dvadeset i jedna hrabra ekipa srednjoškolaca bila je podijeljena u ekipe po pet članova, a bilo je napeto do samog kraja. Rješavalo se 30 pitanja podijeljena u dva kruga, nakon čega je prvih 10 išlo u finale gdje su odgovarali na još 15 pitanja. Tamo su se odmjerile snage i dobili smo pobjednika prvog Srednjoškolskog kviz kupa Velike Gorice. Pobijedila je ekipa pod nazivom Osovina (učenici četvrtih razreda goričke Gimnazije), na drugom mjestu je ekipa naziva Protjera (učenici trećih razreda goričke Gimnazije), a treće mjesto je osvojila ekipa pod nazivom Tabula rasa (učenici četvrtih razreda goričke Gimnazije).

Ukupno je bilo moguće ostvariti 45 bodova, a ekipa Osovina je pobijedila s osvojenih 31 bodom. Ekipa LandF u kojoj su bili učenici drugih razreda srednje Ekonomske bila je najmlađa i ušli su u top 5 ekipa. Imali su isti broj bodova kao trećeplasirana Tabula rasa, no kako je primijenjeno pravilo tko je imao više bodova u finalu, završili su na četvrtom mjestu. Najbolje riješen prvi krug s 13 bodova imala je ekipa Klokani iz goričke Gimnazije, a najbolje riješeno finale sa osam bodova imala je ekipa Osovina.

Pobjednici su dobili nagrade i medalje od Hrvatskog kviz saveza, kao i prigodne nagrade od sponzora Keindl sport i Avanturopolje.

 

Naslovna fotografija: Prvi srednjoškolski kviz kup VG, pobjednici/Hrvatski kviz savez

Ova objava Ekipa ‘Osovina’ goričke Gimnazije pobjednici prvog Srednjoškolskog kviz kupa Velike Gorice! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.