Prijava

Vaša prijava

Muke po rukometu: U tišini smijenili trenera, sve glasnije odjekuju porazi

[]

Još tamo u lipnju, nakon što su iz našeg rukometnoga kluba objavili dolaske četvorice novih igrača, među kojima su bila i dva domaća, važna lica u povijesti VG-rukometa, ali i novog trenera Ivana Dragića, logičnim se činilo formirati ovakvu rečenicu: “Tako to rade ozbiljni klubovi!” Momčad je pojačana na vrijeme, nakon rastanka s Andrijom Nikolićem reagiralo se brzo i dovelo nasljednika koji je djelovao obećavajuće, a sve skupa uredno je prezentirano javnosti, uz najave kako će ambicije biti visoke, kako se očekuje uspješna sezona, borba za Europu…

Četiri mjeseca poslije, priča se dramatično okrenula. Ne znači to odmah i da ima potrebe za prevelikom dramom zbog rezultata, koliko god loš bio, jer učinak od jedne pobjede, dva remija i četiri poraza u uvodnih sedam utakmica nove sezone može se opisati jedino lošim, ali sve skupa, cijeli dojam, nudi bitno drukčiju sliku. I čak i najdobronamjernije među nama tjera na novu konstataciju: “Tako to ne rade ozbiljni klubovi!”

U sezonu se, unatoč pojačanjima koja su stigla, ušlo bez dovoljno popunjenog rostera, što nije dobro, ali može se razumijeti s obzirom na okolnosti. Trenersko rješenje nije se pokazalo idealnim, što je također detalj koji je normalan u svijetu sportu, jer događaju se i dobre i loše odluke, i pogođene i one druge procjene. Međutim, problem je nastao u komunikaciji. Odnosno, u potpunom izostanku komunikacije.

Naime, nakon poraza od Trogira na domaćem parketu, trećeg u sezonu, u vodstvu kluba odlučili su zahvaliti na suradnji treneru Ivanu Dragiću. A onda odlučili to – prešutjeti! Na službenoj klupskoj stranici posljednja vijest datira iz studenog 2022. godine, tamo nema ni riječi o promjeni na klupi, jednako kao što spomena jednog takvog događaja nema ni na klupskoj Facebook stranici. Ni na klupskom Instagramu, na kojem je zadnja objava stara dva tjedna. Kao da je došlo do neke nebitne, sitne promjene, a ne do smjene glavnog trenera prve momčadi.

A to tako, da ponovimo još jedanput, ozbiljni klubovi ne rade.

Tiho i bez službenih objava, uz jedan tekst na tu temu objavljen na 01portalu, tri dana poslije Gorica je otišla na gostovanje u Osijek s Hrvojem Pekerom u ulozi trenera prve momčadi. I doživjela novi poraz. Domaćin je bio bolji 27-26, nanio Goričanima i četvrti poraz, što je naš klub spustilo na sedmo mjesto u Grupi A domaćeg prvenstva. U kojoj sudjeluje osam klubova. Zagreb je nedodirljiv na vrhu, Sesvetu su na drugome mjestu udaljene cijelih sedam bodova već nakon sedam kola, treći Varaždin, na zadnjoj poziciji koja vodi u Ligu za prvaka, ima duplo više bodova.

Nije, naravno, ništa još izgubljeno, igrat će se još cijeli jedan krug, ali Liga za prvaka sad je već na ozbiljnoj udaljenosti. I teško je dostižna, pa sve trenutačno govori da će Goričani ove sezone u borbu za ostanak. Nećemo ni razmišljati o opciji mogućeg ispadanja iz lige, nema potrebe za dramatiziranjem, ali stvari se očito moraju krenuti odvijati malo drukčije.

Za početak, trebat će odabrati novog trenera, donijeti odluku hoće li to ostati Hrvoje Pekera ili će se tražiti novo rješenje. I to, ako je ikako moguće, službeno objaviti.

Ova objava Muke po rukometu: U tišini smijenili trenera, sve glasnije odjekuju porazi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.