Prijava

Vaša prijava

Za ljubitelje trčanja u prirodi Maraton klub Velika Gorica pokreće Turopoljsku trail ligu trčanja

[]

Kako bi što više promovirali trčanje i privukli ljude na boravak u prirodi, ali i zbog pojačanog interesa trkača s Turopoljske lige trčanja, Maraton klub Velika Gorica odlučio je pokrenuti ligu u trail trčanju.

Premijerna sezona trail lige bit će jesensko-zimska, od studenog 2023. do ožujka 2024., a trčat će se sedam kola. Kao mjesto održavanja, kako ističu iz kluba, logičan izbor su bili ‘bregi’ najbliži Velikoj Gorici, omiljeno mjesto za treninge trkača.

– Za prvu sezonu pripremili smo relativno laganu stazu kako bi naša liga približila trail trčanje što većem broju trkača i hodača te zaljubljenika u prirodu koji žele subotnja jutra provesti u dobrom društvu. Imamo dvije staze, kratku od 4,1 kilometar te dugu od 8,2 kilometra. Svi sudionici lige prihvaćaju činjenicu da trail može biti opasan sport i sudjeluju na vlastitu odgovornost, a potpisat će i Izjavu o odricanju od odgovornosti – ističu iz Maraton kluba.

Start utrka za obje staze je u 10 sati. Preporučljivo je doći najmanje pola sata ranije radi registracije i zagrijavanja. Prvo kolo je na rasporedu 11. listopada, a start je na Izletištu Ključić brdo. 

Ova objava Za ljubitelje trčanja u prirodi Maraton klub Velika Gorica pokreće Turopoljsku trail ligu trčanja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.