Prijava

Vaša prijava

Učenici iz Bukevja na glazbenoj radionici upoznali harfu i rog

[]

Učenici Područne škole Bukevje kroz radionicu glazbene umjetnosti u srijedu su se upoznali s dva zanimljiva instrumenta. Kako i sam naziv radionice govori ”Slušam, sudjelujem i uživam s harfom”, dvoje profesora stručnjaka Tajana Vuković Pejić i Srđan Peić predstavili su djeci rog i harfu. Vidjeli su kako oni izgledaju, poslušali su ih kako zvuče, ali svakako najzanimljiviji dio je bio onaj gdje su ih mogli i samostalno isprobati.

Inače, ovdje je riječ o jednoj od tri prijavljene radionice, kazališna, glazbena i plesna umjetnost, u sklolpu projekta ‘Ruksak pun kulture’ kojeg financira Ministarstvo kulture, a prijavljen je uz podršku Općine Orle.

Program je to koji omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Na taj način se razvija njihov kreativno obrazovanje, senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture te im omogućuje pristup svim vrstama umjetnosti i kulture. Program zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

Foto: FB Općina Orle

Ova objava Učenici iz Bukevja na glazbenoj radionici upoznali harfu i rog se prvi puta pojavila na cityportal.hr.