Prijava

Vaša prijava

Puna oprema, neboder i 666 stepenica: Gorički vatrogasac Danijel Moharić uspio proći izazov

[]

Hrabri vatrogasci povrh svih nedaća s kojima se bore za kraj radne godine ponovno nesebično pomažu. I ove godine Vatrogasci grada Zagreba organizirali su 11. Humanitarnu vatrogasnu utrku stepenicama za Udrugu Kolibrići.

Javnu vatrogasnu postrojbu Velika Gorica predstavljao je Danijel Moharić, koji se s 583 vatrogasaca iz cijele Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Slovačke, Poljske, Austrije i Češke u punoj opremi za strukturne požare penjao na 31. kat zgrade VMD.

Danijel je uspio proći svih 666 stepenica i završio na 4. mjestu u kategoriji M30. Kako ističu iz goričke JVP bila je to ujedno i zadnja utrka za ovu godinu koja se boduje u Vatrogasnoj trkačkoj ligi.

– Dok svi bježimo od opasnosti dima i vatre, vatrogasci hrabro ulaze u građevine koje gore kako bi nam pomogli, za što je potrebno biti fizički i psihički spreman. Kroz ovu humanitarnu utrku stepenicama vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost trčeći na vrh poslovne zgrade koja ima 31 etažu, promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se svakodnevno susreću, a uz sve to pomoći onima kojima je to potrebno – ističu organizatori.

Ova objava Puna oprema, neboder i 666 stepenica: Gorički vatrogasac Danijel Moharić uspio proći izazov se prvi puta pojavila na cityportal.hr.