Prijava

Vaša prijava

Luda zima! U četvrtak ‘proljeće’ i 16 Celzijusa, već u petak se vraćamo na minuse, a stiže i snijeg!

[]

Ovogodišnje čudnovato zimsko vrijeme u idućih 48 sati pokazat će se u punom sjaju, barem tako najavljuju prognostičari. Za četvrtak nam prognoziraju povratak proljetnih temperatura, a na našem području temperatura zraka bi mogla ići sve do 16 Celzijusa! Za pojedine dijelove Hrvatske prognoziraju se i više temperature zraka. No, već u petak nas očekuje potpuno drugačije vrijeme i povratak na minuse.

– Sutra vrijeme po izraženoj južini, uz iznadprosječne temperature zraka za ovo doba godine, iznad 15 do 18 Celzijusa, a na istoku, u Slavoniji nije isključeno čak ni 20. Onda nam slijedi temperaturni šok, u petak u jutarnjim satima, temperature zraka u kopnenim krajevima biti će niže za oko 15 Celzijusa, idu blizu nule, ponegdje i niže. Tako će u petak od ranih jutarnjih sati, uz probijanje fronte i osjetno hladnijeg zraka, u kopnenim predjelima padati snijeg, koji će u Gorskom Kotaru i Lici biti jakog intenziteta, uz konkretniji snježni pokrivač (15 do 25 cm). Zabijeliti će se i središnja Hrvatska i Slavonija, dekorativni snježni pokrivač ( od 5 do 10 cm), u brdovitijim područjima nešto više – najavljuju prognostičari sa stranice Vremenska prognoza by MeteoTeam.

Iz DHMZ-a već za subotu najavljuju razvedravanje i smirivanje vremena, pa će veći dio vikenda prevladavati sunčano.

Ova objava Luda zima! U četvrtak ‘proljeće’ i 16 Celzijusa, već u petak se vraćamo na minuse, a stiže i snijeg! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.