Prijava

Vaša prijava

Gorica dovodi velikog Dinamova talenta uoči utakmice protiv Dinama?!

[]

S prvim danom veljače ušli smo u posljednja dva tjedna prijelaznog roka u HNL-u, a iz goričke perspektive to znači da ima još ponešto vremena za popune kadra. Ove zime stigao je samo Andrej Lazarov, koji je nakon raskida ugovora s Rudešom došao u statusu slobodnog igrača, što je u aktuanom trenutku jedna od dvije raspoložive opcije za Goricu. Druga opcija su posudbe, a upravo u tom smislu opet se zakotrljala potencijalno zanimljiva priča.

“Gabriel Rukavina ponuđen Gorici”, napis je koji se u nacionalnim medijima pojavio tijekom srijede, a zapravo je samo nastavak kombinacije koja je postojala i ranije.

Sin bivšeg reprezentativca Tomislava Rukavine, koji je nosio dres i Dinama i Hajduka, prije 15-ak dana navršio je 20 godina, igra na poziciji lijevoga krila, a prošao je omladinsku školu Dinama, u kojem su ga najavljivali kao ogroman potencijal, kao igrača koji će nositi igru kluba iz Maksimira… Međutim, Gabriel Rukavina s navršenih 20 iza sebe imao samo 11 nastupa za prvu momčad, pri čemu je skupio cijele 164 minute nogometa. Nije teško izračunati, prosjek kaže da je na terenu u tih 11 utakmica provodio nepunih 15 minuta.

Takav status, koji se nije previše razlikovao ni u doba Ante Čačića, ni u mandatu Igora Bišćana, ni pod vodstvom Sergeja Jakirevića, ne zadovoljava ni mladog igrača, ni njegova oca, ni njegova agenta Andyja Baru, koji ovih dana puni medijske stupce. Nije nikakva tajna da se već neko vrijeme traži izlaz iz te situacije, koja nikome ne donosi ništa dobro, kao što nije tajna ni da se Gorica u tim kombinacijama pojavljivala i ljetos, i ranije ove zime.

U međuvremenu se pojavio interes LA Galaxyja, otvarala se mogućnost da Rukavina ode u SAD i tamo nastavi razvijati svoj potencijal, ali i to je negdje zapelo, pa od realizacije posla i dalje nema ništa. I, prema svemu sudeći, neće ni biti. Pa je Gorica opet došla u prvi plan, a šansa da se taj posao realizira postaje sve veća. Još jedno proljeće na klupi za mladog igrača ne bi imalo nikakvog smisla, a Gorici treba pomoć…

– Kontakti s Dinamom po tom pitanju traju već neko vrijeme, to nije nikakva tajna, ali zasad još nema konkretnih novosti – kratko je kazao sportski direktor Gorice Mario Brkljača, koji pokušava osnažiti momčad s minimalnim financijskim resursima na raspolaganju.

U tom smislu, eventualni dolazak Gabriela Rukavine djeluje kao solidna opcija, koliko god ostaje činjenica da mladi igrač Dinama tek mora pokazati što i koliko može u seniorskom, odnosno prvoligaškom okruženju. Bilo bi sjajno da se, u slučaju dolaska, pokaže instantnim pojačanjem, ali dobro bi došao čak i u ulozi igrača koji će proširiti konkurenciju, ponuditi treneru Jeličić još poneku opciju… Uspije li se u svemu tome eventualno dogovoriti i nekakav postotak od Rukavinina budućeg transfera iz Dinama, s obzirom da će Gorica nekome drugome razvijati igrača, mogla bi to biti “win-win” situacija.

Potreba za “svježom krvi” ukazuje s i u kontekstu slabijih rezultata u posljednje vrijeme, a posljedično i nervoze koja neizbježno raste sa svakim novim prosipanjem bodova. I jedini je cilj u ovom trenutku što prije prekinuti tu lošu seriju, bez obzira na to što Goricu čekaju novi domaći ogled s Rijekom i gostovanje kod Osijeka, a prije svega toga i odlazak na Maksimir u nedjelju, na megdan upravo Dinamu. Protiv kojeg Rukavina sasvim sigurno neće igrati za Goricu, ali do kraja prijelaznog roka moguće je da se sve skupa realizira.

Ova objava Gorica dovodi velikog Dinamova talenta uoči utakmice protiv Dinama?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.