Prijava

Vaša prijava

Kraj jedne ere VG-rukometa? I posljednji igrač Zagreba na odlasku iz Gorice

[]

Mjesec rukometa je iza nas, jer siječanj je jedini mjesec u godini u kojoj rukomet dolazi u prvi plan, a sad slijedi povratak u stvarnost. I nastavak klupskih borbi, poput onih koje cijele ove sezone vode rukometaši Gorice. Sezona nije ispala onakva kakva se planirala, rezultati nisu u skladu s očekivanjima, pa Goričanima slijedi proljeće u Ligi za ostanak.

– Na kraju je, unatoč svemu što se događalo, jako malo nedostajalo da se ipak uguramo u Ligu za prvaka. Nismo uspjeli, šteta zbog toga, ali sad nam preostaje jedino okrenuti se onome što nas čeka i što prije riješiti sve dvojbe oko ostanka u ligi – kaže Tomislav Mesarov, trener koji je u završnici prvog dijela prvenstva na klupi Gorice naslijedio Ivana Dragića, pod kojim se krenulo u sezonu.

S pripremama za proljeće, tijekom kojeg će biti odigrano samo deset utakmica, Goričani su krenuli 8. siječnja, i to s kadrom koji je i završio jesen. Budući da dolazaka za sad nema, a prema svemu sudeći neće ih ni biti, kao ni odlazaka, za očekivati je da ćemo u borbi za ostanak gledati isključivo dobro poznata lica. A to bi, kažu sve procjene, trebalo biti dovoljno dobro za ono što je pred našim rukometašima…

Nadali su se u Gorici da će se već tijekom prvog dijela sezone od ozljede oporaviti Niko Franković, mladi igrač Zagreba na posudbi u Gorici, no to se dogodilo tek početkom ove godine. I odmah je talentirani lijevi vanjski dobio poziv Zagreba da se priključi pripremama, budući da je dio momčadi bio na Europskom prvenstvu, a posljednje informacije, iako neslužbene, govore da je prilično mala vjerojatnost da se Niko vrati u Goricu.

S jedne strane, to je loša vijest za trenera Mesarova, jer igrača takvog profila nema, a i općenito je rotacija prilično sužena, a s druge strane bi taj Frankovićev povratak u Zagreb označio i kraj jedne ere. Prije nešto više od pet godina potpisana je suradnja između našega kluba i jedinog prvaka države, u sklopu tog projekta cijeli niz mladih igrača Zagreba dolazio je na posudbu u Goricu, a sad tome očito dolazi kraj. Ne bude li Frankovića u kadru, prvi put u zadnjih pet godina neće biti niti jednog Zagrebova igrača u goričkom rosteru, a veliko je pitanje i hoće li ih biti u sljedećem razdoblju.

I time ćemo doći situacije u kojoj ponovno postoje dvije strane medalje. Na jednoj strani pojavljuje se problem prve momčadi, kojoj su igrači iz Zagreba bili značajna pojačanja, ali na drugoj strani se otvara više prostora za domaće mlade igrače, koje je suradnja sa Zagrebom u velikoj mjeri kočila, otežavala im mogućnost ulaska u prvu momčad, dobivanja značajnije minutaže…

Trener Tomislav Mesarov u nastavak sezone ulazi s optimizmom, ali i s problemima u kadru… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sad kad se taj prostor otvorio, pojavio se problem što domaćih mladih igrača baš i nema, pa se klince poput 19-godišnjih Zvonimira Turkalja i Frana Solaričeka čuvao kao malo vode na dlanu.

– Obojica rade jako dobro, napreduju, pokazuju da imaju potencijal, ali općenito moram reći da svi dečki odrađuju svoje na vrlo visokoj razini. Preuzeo sam momčad koja je željela igrati Ligu za prvaka, vidi se u svemu tome i malo razočaranje što se nije uspjelo, ali vidi se i da ova momčad ima tu kvalitetu. S obzirom na to, ne sumnjam da nas čeka uspješan nastavak sezone u konkurenciji klubova iz donjeg doma Premijer lige – optimističan je trener Mesarov.

Malo će ga pritom poljuljati lakše ozljede nekih igrača, što je samo dodatni problem u situaciji kad nedostaje širine u kadru, ali to su stvari na koje se ne može utjecati. S raspoloživim snagama Gorica je tijekom pripremnog razdoblja izgubila od kutinske Moslavine, pobijedila Metalac, Dubovac i Sisak, pa izgubila od Zagreba, a u četvrtak će igrati i protiv Sesveta na gostujućem parketu.

Natjecateljski dio proljeća kreće utakmicom osmine finala Kupa protiv riječkog Zameta, a prva utakmica Lige za ostanak na rasporedu je 18. veljače. Pred kamerama Sportske televizije Gorica će na svom terenu dočekati Rude.

Ova objava Kraj jedne ere VG-rukometa? I posljednji igrač Zagreba na odlasku iz Gorice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.