Prijava

Vaša prijava

Goričke SDP-ovke priključile se borbi protiv moždanog udara

[]

Prvog petka u veljači, šestu godinu zaredom diljem Hrvatske obilježava se Dan crvenih haljina, međunarodna javnozdravstvena kampanja kojom se podiže svijest o specifičnostima moždanog udara u žena. Hrvatsko neurološko društvo, organizator ove akcije upozorava kako su žene u znatno većem riziku od moždanog udara i imaju dodatne, specifične rizike koji su nedovoljno prepoznati i liječeni.

Forum žena SDP-a podržava Dan crvenih haljina i akcije preventivnih neuroloških pregleda organiziranih u Zagrebu, gdje su građani imali priliku utvrditi vlastiti rizik (povišen krvni tlak, povišen kolesterol i šećerna bolest) za nastanak moždanog udara.

– Želja nam je da od iduće godine ti preventivni pregledi budu organizirani i za naše Goričanke, jer smo i na nedavno održanoj tribini o javnozdravstvenim uslugama upozorili na kroničan nedostatak preventive u Velikoj Gorici – ističu iz goričkog Foruma žena.

GO SDP Velika Gorica

Uznemirujući su podaci da moždani udar svake godine ubije dvostruko više žena nego karcinom dojke, da će jedna od pet žena doživjeti moždani udar, kao i da će jedna od tri žene koje ga dožive umrijeti od posljedica.

– Loše statističke podatke možemo promijeniti jedino prevencijom, jer se više od 80 % moždanih udara može uspješno spriječiti osvješćivanjem uzroka i znakova upozorenja moždanog udara, kao i zdravim načinom života. Pružimo podršku jedna drugoj, jer moždani udar ne bira životnu dob i može se dogoditi svakoj od nas – ističu iz Foruma žena i Gradske organizacije SDP-a Velika Gorica.

 

Ova objava Goričke SDP-ovke priključile se borbi protiv moždanog udara se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


VESELO UZ MACU PAPUČARICU