Prijava

Vaša prijava

Od kiše se skloni – u dvoranu! ‘Dolazi nam lider, ali bit ćemo spremni na sve’

[]

Kiša će, kažu prognostičari, lijevati kao iz kabla tijekom cijelog vikenda. Propast će samim time dobar dio fašničkih, ali i svih drugih sadržaja koji uključuju provođenje vremena na otvorenom. A kad je već tako, nudi se lijepa opcija u zatvorenom, pod krovom, u zoni sigurnosti od vjetra, kiše i ostalih vremenskih neprilika… Nudi se derbi kola u drugom razredu hrvatske košarke!

U subotu u 16 sati počet će utakmica između košarkaša Gorice i Vrijednosnica Osijek, protivnika koji predstavlja velik izazov. Osječani imaju naglašene ambicije da se vrate u najviši rang hrvatske košarke, a imaju i samo jedan poraz, uz 16 pobjeda, a to je učinak s kojim drže prvo mjesto na tablici. Na istom učinku je i riječki Kvarner, a odmah do njih su Goričani, koji su uz pet poraza upisali i 12 pobjeda, od čega pet u posljednjih pet utakmica.

– Da, dolazi nam protivnik koji je vodeći na tablici, koji ima samo jedan poraz u cijeloj sezoni i to najbolje govori o njima – kaže trener Miron Češkić, s kojim smo se i malo družili u danima uoči ove utakmice.

U prvom dijelu prvenstva Gorica se još tražila, ali i u takvom izdanju odigrala je jako dobru utakmicu protiv Osječana, kojima su dva produžetka bila potrebna da dođu do pobjede protiv oslabljene Češkićeve momčadi.

– U toj utakmici pokazali smo da možemo igrati s njima, a ovoga puta pokušavamo napraviti sve da se pripremimo na najbolji mogući način i da se u ovoj utakmici prezentiramo u svom najboljem izdanju, na gornjoj granici svojih mogućnosti. Očekujem jednu zanimljivu, napetu utakmicu, u kojoj će o pitanju pobjednika odlučivati nijanse – rekao je trener Gorice.

Često smo ove sezone u produkciji goričkih košarkaša gledali upravo takve, zanimljive i napete utakmice, gotovo u pravilu s velikim brojem koševa, začinjene s atraktivnim potezima, zakucavanjima, dobrim tempom… Ukratko, tu se ima što vidjeti.

– Pozivam sve ljubitelje košarke u Velikoj Gorici da dođu i pomognu nam, a mi možemo obećati da ćemo dati sve od sebe – apelirao je trener Češkić.

U prvom sudaru s Vrijednosnicama Gorica je bila bez Jure Gunjine, koji će ovoga puta biti na raspolaganju. I predvoditi momčad, zajedno s još dvojicom senatora, Antom Mašićem i Kristijanom Šutalom, kao i Martinom Klepom, bivšim igračem Osijeka Vitom Porobićem, te Franom Došenom, a ruka pomoći očekuje se i od mlađih igrača, među kojima je i Franov mlađi brat Lovro Došen.

– S obzirom na ono što smo pokazali u prvom međusobnom ogledu, Vrijednosnice nas sigurno neće podcijeniti, ali mi ulazimo u utakmicu bez pritiska, željni dokazivanja i uvjereni da možemo doći do 13 pobjede – kazao je mlađi Došen, koji je u dresu Zrinjevca, u nižem rangu, u prošlom kolu ubacio čak 40 poena, uz devet ubačenih trica.

I na kraju ostaje jedino ponoviti ono što se ponavlja već danima: naše košarkaše isplati se pogledati, dati im podršku, jer oni to zaslužuju.

Ova objava Od kiše se skloni – u dvoranu! ‘Dolazi nam lider, ali bit ćemo spremni na sve’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.