Prijava

Vaša prijava

Dinko Jeličić je siguran do daljnjeg, u fokusu do kraja sezone – mladi igrači!

[]

Dva dana odmora su iza nogometaša Gorice, odluka stožera ovoga puta bila je da se preskoči prijateljska utakmica ponedjeljkom i da se glave malo pročiste, odmore od nogometa… I nije to nelogično, jer posebno umaraju trenuci kad uporno ne ide, a takvo je cijelo ovo razdoblje iza nas. Protkano nadom, vjerom, željom i optimizmom uoči, ali i razočaranjem i frustracijama nakon utakmica. Točnije, nakon poraza, kojih se sad nanizalo već šest…

Posrnućem u Osijeku izjednačen je tako najlošiji niz Gorice u prvoligaškoj povijesti, jer isti takav potpisao je i Krunoslav Rendulić tamo početkom 2022. godine. Kad se na njega nadovezao poraz od Hajduka u polufinalu Kupa, došlo je i do rastanka s trenerom koji je kasnije uspješno vodio mostarski Zrinjski.

Ovom prilikom Gorici utakmica Kupa nije sljedeće, nego – druga po redu. Prvo će trebati napraviti sve da se momčad izvuče iz letargije u silno važnom ogledu sa Slaven Belupo u nedjelju, na zatvaranju kola. Ta utakmica ima posebnu težinu i vrijednost, jer dolazi nakon serije ogleda s protivnicima koji su objektivno bolji, jači, moćniji, pa će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će Gorica izgledati u sudaru s “al pari” protivnikom. Budući da nakon toga slijedi novo gostovanje na Maksimiru, ovoga puta u četvrtfinalu Kupa, eventualni novi poraz bio bi posebno bolan udarac…

Međutim, svemu tome unatoč, kako god te dvije utakmice prošle, trener Dinko Jeličić imat će podršku vodstva kluba. Upravni odbor, kažu dostupne informacije, stoji iza trenera, o bilo kakvom drugom scenariju čak se ni ne razmišlja, a to je vjerojatno i najbolji mogući put. Dinko Jeličić je ozbiljan trener, vrijedan, analitičan, predan i posvećen, sa iskustvom iza sebe, a sve to su detalji koji nude jako dobre argumente za takvo razmišljanje. Pogotovo u sezoni poput ove, u situaciji poput ove.

Naravno da uvijek postoji i pitanje trenutka, točnije da se sve može vrlo brzo promijeniti, u nogometu je takve stvari nemoguće predvidjeti, no nema nikakve dvojbe da je u cijeloj priči najvažniji – plan i program. U trenutku kad ti Europa bježi velikih sedam bodova, a ispasti ne možeš i da hoćeš, potpuno se logičnom čini ideja da ostatak sezone posluži za promociju i napredak mladih igrača, pa kroz to i postavljanje temelja momčadi za sljedeću sezonu.

Tim se smjerom krenulo već u Osijeku, budući da su na Opus Areni startala četiri klinca do 20 godina; Kapulica, Ilečić, Rukavina i Soldo. Doduše, posljednja dvojica ovdje su na posudbi, ali tko kaže da neće i ostati i sljedeće sezone… Uz njih, priliku je dobio i Senegalac Arona Fall, u nekim ranijim utakmicama i njegov sunarodnjak Sekou Sagna, u borbi za mjesto na desnom boku je i Đuro-Giulio Đekić, a ne treba zaboraviti ni već odavno standardnog prvotimca Antu Mateja Jurića, kojem je također tek 20 godina.

Rezultat bi u svemu tome mogao patiti, kao što je patio u Osijeku, ali svejedno je ovo najbolja opcija. Ti klinci će napredovati, pokazivati koliko se ozbiljno na njih može računati, a dođe li u svemu tome i do nekakvog izlaznog transfera, sve skupa imat će puni smisao. Nije tajna da velikom broju igrača ovog ljeta istječe ugovor, Gorica bi sljedeće sezone mogla izgledati bitno drukčije, na svim tim klincima je sad da dokažu da zaslužuju pozornost i priliku u kontinuitetu.

U svakom pogledu prema budućnosti, jasno, ne smije se zaboraviti ni na sadašnjost, pa je od srijede potpuni fokus momčadi prebačen na Slaven Belupo u nedjelju. Na novu priliku za novi početak.

Ova objava Dinko Jeličić je siguran do daljnjeg, u fokusu do kraja sezone – mladi igrači! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Popis učenika 1. i 5. razreda za školsku godinu 2024./2025.