Prijava

Vaša prijava

Nepoznati vandali uništili par eko-tabli i ložišta na plaži uz jezero Čiče, no volonteri poručuju – neće nas zaustaviti!

[]

Što to ima u ljudima čudno, morali smo se zapitati nakon što smo dobili dojavu o devastaciji nedavno uređenih podnih ložišta, ali i pokoje drvene table s eko porukama, koje su do proteklog vikenda krasile plažu uz jezero Čiče.  Na zgarištu se još vide ostaci table s porukom ‘Očistite prirodu’, a nepoznati vandali, iz samo njima znanih razloga, čak su se popeli na jedno stablo gdje je ista bila postavljena i zapalili ju. Očito je riječ o čistoj zlobi, jer suhih grana za potpalu ima koliko ti srce želi.

Foto: Devastirane eko table i podna ložišta/G.Kiš, Cityportal.hr

Iako su na plaži nedavno postavljena uređena i ograđena podna ložišta, tzv. fire pitovi , kako se ne bi palile vatrice posvuda i kako bi sve bilo sigurnije, na više lokacija su vidljiva zgarišta, a u jedno od ložišta su natrpane grane i balvani.

 

Foto:Iako postoji uređeno podno ložište, nekima je i dalje draže devastirati/G.Kiš, Cityportal.hr

Dvadesetak volontera zadnjih pola godine aktivno čiste i uređuju plažu na omiljenoj ljetnoj destinaciji brojnih Velikogoričana, ali i Zagrepčana, i poručuju kako ih ovakve situacije sigurno neće pokolebati u njihovim planovima.

– Žao nam je da postoji ekipa koja uništava trud koji je namijenjen svim Goričanima. Nas takve stvari neće zaustavit u naumu koji smo si zacrtali, samo nas još više jača – kratko su poručili vrijedni volonteri.

Stoga su na plaži zasadili i sadnice voćaka i narcise, a u planu je, među ostalim, i uređenje odbojkaškog igrališta na pijesku. Stoga i mi pozivamo sve koji imaju viška energije i dobre namjere da se pridruže ovoj sjajnoj akciji uređenja najdraže nam goričke rivijere.

Foto: Volonteri su zasadili voćke i narcise uz jezero Čiče/G.Kiš, Cityportal.hr

 

Ova objava Nepoznati vandali uništili par eko-tabli i ložišta na plaži uz jezero Čiče, no volonteri poručuju – neće nas zaustaviti! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.