Prijava

Vaša prijava

FA Turopolje poklanja cjelovečernji koncert: Dan žena je 365 dana u godini!

[]

‘Pjesme i plesovi u čast ženama’, naziv je besplatnog cjelovečernjeg koncerta Folklornog ansambla Turopolje, koji ovaj ansambl već tradicionalno održava povodom Međunarodnog dana žena.

Pod vodstvom Aleksandre Ptičar, ovaj poseban događaj održat će se večeras, s početkom u 18 sati, u Dvorani Gorica, Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

– U programu nastupaju naše odrasle i dječje sekcije, te gosti iz KUD-a Zabok, a publici ćemo pokazati plesove s područja čitave Hrvatske, kao i plesove nacionalnih manjina. Na programu su prigorski plesovi, dubrovački linđo, plesovi iz Konavala, Međimurja,  starogradski plesovi s područja Splita, djeca će kroz ples i pjesmu prikazati i naše običaje za Jurjevo, a sve završava makedonskim plesovima – rekla nam je Aleksandra Ptičar uoči večerašnjeg koncerta.

Foto: Arhiva/ David Jolić/cityportal.hr

Koncert će trajati oko sat i pol, bez pauze.

– Pozivam svekoliko pučanstvo Velike Gorice i okolnih mjesta da nam se pridruže na ovom lijepom koncertu u čast svim ženama, jer Dan žena je svaki dan, 365 u godini – poručuju iz FA Turopolje.

Početak programa je u 18 sati, ulaz je slobodan, pa svakako dođite na vrijeme kako biste uhvatili mjesto za uživanje u vrhunskom folklornom doživljaju.

 

Ova objava FA Turopolje poklanja cjelovečernji koncert: Dan žena je 365 dana u godini! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.