Prijava

Vaša prijava

Goričanka Zdenka Mlinar u Puli promovirala svoju knjigu ‘Na otoku Mirakul’

[]

Naša sugrađanka Zdenka Mlinar, u subotu je u prepunoj dvorani Makedonskog kulturnog društva “Sv. Kiril i Metodij” u Puli promovirala svoju knjigu “Na otoku MIRAKUL”.  Knjiga je drugo dopunjeno dvojezično izdanje hrvatsko-makedonsko, a objavljena je u nakladi velikogoričke Udruge umjetnika “Spark” i sunakladnika UG Društva književnika Kumanovo.

Prvo izdanje ove knjige na hrvatskom jeziku objavljeno je 2008. godine u 500 primjeraka, također u “Sparkovoj” nakladi, a recenzije su tada napisali velikogorički književnici Đurđa Parać i Ivica Smolec. Tema knjige su otok Pag i Grad Novalja, Zdenkino ljetno utočište gdje je i nastao rukopis posvećen otočkoj bjelini kamena, morskom plavetnilu, vrelini sunca i ljepoti faune i flore kojima obiluje u ljetnim mjesecima…

Foto: Zdenka Mlinar

Prijevod knjige i recenzija ovog izdanja djelo su makedonske pjesnikinje i predsjednice Udruženja Društva književnika Kumanovo Elizabete Pavlovske iz Kumanova koja je dolaskom u Pulu bila i promotorica ove Zdenkine knjige.

Promocija je održana uz bogat kulturno-umjetnički program posvećen proslavi Međunarodnog dana žena, što je dodalo svečanu notu ovom zahtjevnom prevodilačko-izdavačkom projektu značajnom za kulturno povezivanje dviju prijateljskih republika, s ciljem jačanja mira, ljubavi i općeg dobra.

– Ugodno sam iznenađena i počašćena Elizabetinim dolaskom u Pulu i ljubaznim pozivom predsjednice pulskog MKD “Sv. Kiril i Metodij” Milene Zlateske te njenim nesebičnim zalaganjem da ovaj književni susret i proslava Dana žena budu popraćeni svečarskim notama Pjevačkog zbora ovog Društva, poetskim recitalom posvećenog ženi te toplim i prijateljskim predstavljanjem knjige – kazala nam je Mlinar.

Uz promociju knjige, potpisan je i Memoranduma o kulturnoj suradnji Udruženja Društva književnika Kumanovo s Makedonskim kulturnim društvom “Sv. Kiril i Metodij” Grada Pule i Istarske županije.

Foto: Zdenka Mlinar

 

Ova objava Goričanka Zdenka Mlinar u Puli promovirala svoju knjigu ‘Na otoku Mirakul’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.