Prijava

Vaša prijava

Ikona HNL-a i trener Kustošije kandidat za klupu Gorice?

[]

Dok se čeka objava imena novog trenera HNK Gorice, dok traju pregovori i dogovori, traju i nagađanja. Prvo ime koje je tako dospjelo u javnost je ono 49-godišnjeg Rajka Vidovića, aktualnog trenera Kustošije, koja igra u trećem rangu hrvatskog nogometa. Kako donose Sportske novosti, Vidović je “gotovo sigurni nasljednik Dinka Jeličića”, a hoće li tako doista i biti, doznat ćemo vrlo brzo…

U svakom slučaju, trening u srijedu prijepodne poveli su Mensur Mujdža i Marko Krnjić, pripreme za gostovanje kod Istre protječu kao da će njih dvojica i voditi momčad u Puli, ali nije nemoguće da već do vikenda stigne i novi trener. Bude li to doista Vidović, nije zgorega i ispisati poneku rečenicu o čovjeku čije se ime, piše SN, iskristaliziralo nakon sjednice Izvršnog odbora, održane u utorak poslijepodne.

Prilično kasno Vidović je završio svoju igračku karijeru, pa tako i započeo trenersku, tek tamo 2015. godine Kopačke je o klin objesio nakon epizode u Dugom Selu, a tijekom živopisne karijere igrao je za Rijeku, Kamen Ingrad, Zagreb, Inter Zaprešiću i Lokomotivu u HNL-u, kratko i za zenički Čelik, a imao je i dvije azijske epizode, prvo u Kini, a zatim i Vijetnamu.

S napunjenih 40 godina u Dugom Selu je završio igračku, ali i započeo trenersku karijeru, koja je dosad došla najviše do druge lige. Trenirao je Maksimir, dvaput Trnje, Lučko i Sesvete u drugom razredu hrvatskog nogometa, a od početka ove sezone na klupi je trećeligaša Kustošije, čiji dres nose i bivši igrači Gorice Martin Šroler i Josip Ivan Zorica.

Međutim, tu i ne staju poveznice s Goricom. Rajko Vidović je, naime, suigrač sportskog direktora Marija Brkljače iz vremena dok su nosili dres NK Zagreba, a veliki je prijatelj, čak i vjenčani klub bivšeg trenera Gorice Sergeja Jakirovića. Danas, naravno, trenera Dinama…

Dođe li doista do njegova angažmana, bit će to odluka koja će ići tragom one o dovođenju Željka Sopića. Ne zbog frizure, koja im je snažna poveznica, nego zato što Vidović slovi za trenera koji je “fajter”, čije su momčadi takve, koji ima energiju i gard… Uostalom, i on je izvučen iz drugog ili trećeg plana, baš kao i Sopić u prosincu 2022., a čak su i u gotovo identičnoj životnoj dobi u trenutku dolaska.

Ili do eventualnog dolaska, jer službene vijesti tek očekujemo.

Naslovna fotografija: NK Lučko

Ova objava Ikona HNL-a i trener Kustošije kandidat za klupu Gorice? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.