Prijava

Vaša prijava

Rajko Vidović iz prve ruke: ‘Fantastičan trener, a prema igračima se ponaša kao otac!’

[]

Igrači se pripremaju za nedjeljni okršaj s Istrom u Puli, treneri Mensur Mujdža i Marko Krnjić odrađuju sve po planovima formiranima odmah nakon odlaska Dinka Jeličića, a tako će i ostati sve dok se ne priključi novi šef stručnog stožera. Pomalo netipično uspoređujući s dolascima prethodna dva trenera, ovoga puta ime najozbiljnijega kandidata relativno se brzo probilo u eter, a to je 49-godišnji trener Kustošije Rajko Vidović.

– Je, on je jedan od kandidata – samo će kratko sportski direktor Mario Brkljača, uz tajanstveni smiješak.

Zakopčan do grla je i predsjednik Nenad Črnko, službene potvrde nema, ali sve govori da bi se moralo dogoditi čudo da Vidović doista i ne postane novi trener. Poneki detalj može se doznati i u širim nogometnim krugovima, pa tako doznajemo da će Coach Rajko odraditi još derbi 2. NL između svoje Kustošije i Mladosti iz Ždralova u petak, a nakon toga će stići u Goricu.

U petak će tako posljednji put, barem u ovom obliku, voditi i dvojicu bivših igrača Gorice. Posljednjih mjeseci, naime, u Kustošiji je imao Martina Šrolera, strijelca dva gola u posljednje dvije pobjede, ali i Josipa Ivana Zoricu, kanadskog Hrvata koji je u povijest Gorice upisao s tri gola u dresu juniora, u kvalifikacijskoj utakmici za povijesni ulazak u 1. HNL.

– Fenomenalan trener! – odmah je ispalio Šroler na pitanje o vjerojatnom novom treneru.

Nastavak je bio podjednako jasan i konkretan.

– Rajko Vidović je možda i najbolji trener koji me dosad vodio. Oduševljen sam načinom na koji radi, a kod njega se radi stvarno jako puno, ali i komunikacijom, pristupom, gardom… Treninzi su mu jako zanimljivi, a intenzitet im je prilično visok, pri čemu puno pažnje poklanja detaljima. Ima jako dobar odnos s igračima, budući da je uz sve ostalo i vrlo duhovit čovjek, zna se i našaliti… Svi uživamo u radu s njim i na temelju svega što sam vidio mogu bez imalo dvojbe reći da Gorica neće pogriješiti ako ga odabere za novog trenera! Stvarno vjerujem da može biti uspješan i na toj razini – u dahu je ispričao Šroki.

Znaju i u Kustošiji da postoji velika vjerojatnost da će im utakmica sa Ždralovima u petak biti i oproštaj od omiljenog trenera.

– Naravno da mi je drago što se čovjeku otvorila ovakva prilika, naravno da to ne može i ne smije odbiti, ali svejedno nam je žao što odlazi. I ne sumnjam da će nam njegov mogući odlazak biti dodatni motiv u petak, napravit ćemo sve da se pozdravimo pobjedom – dodaje Šroler.

Praktički identično obećanje, ali i vrlo slični opisi Rajka Vidovića stižu i kad se okrene broj 22-godišnjeg Zorice. Zapravo, sve skupa ode i na nešto višu potenciju, jer Zorica je doslovno teško pronalazio riječi u pokušajima da opiše svog aktualnog trenera. Ovoga puta ne zbog svog “kanadskog hrvatskog”…

– Osobno, to mi je najdraži trener koji me ikad vodio – uvodno kaže Zorica.

– Vodio me i ranije u Sesvetama, sad opet u Kustošiji, mogu reći da ga jako dobro poznajem i uvjeravam vas da je riječ o vrhunskom treneru, ali i još boljem čovjeku! Veliki gospodin, trener koji se prema igračima ponaša kao otac, jer doslovno imaš osjećaj da bi se i potukao za tebe da treba. Fantastičan lik. I jako, jako dobar trener, sjajan motivator, iznimno srčan čovjek, a uz to je i taktički na vrlo visokoj razini. Sve analizira, sve zna, svakoga pojedinačno upozori na neki detalj… Opet kažem, trener i čovjek o kojem ne mogu reći niti jednu lošu riječ – govori Zorica, uz još jedan dodatak:

– Iskreno, ako stvarno ode, bit će to velika šteta za Kustošiju. Jako mi je žao zbog toga, puno će nam nedostajati svima, ali logično mi je da će prihvatiti izazov i otići u prvoligaški klub. I želim mu, naravno, svu sreću svijeta ako se to dogodi.

Budući da je prilično izvjesno da će se to i dogoditi, puno je važnije pitanje kad će se dogoditi. Teoretski, mogao bi momčad preuzeti u subotu, na zadnjem treningu prije polaska za Pulu, pa možda i voditi utakmicu u nedjelju, ali nekako je realnije u ovom trenutku da ovoga puta bude na tribinama Aldo Drosine, pa od ponedjeljka krene s poslom.

Uspješnim poslom, duboko se nadamo, jer informacije iz prve ruke zvuče vrlo obećavajuće…

Ova objava Rajko Vidović iz prve ruke: ‘Fantastičan trener, a prema igračima se ponaša kao otac!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.