Prijava

Vaša prijava

Tri puta osam, Dubrava na minus osam! Sjajni trojac za novu pobjedu Gorice

[]

U jednom trenutku činilo se da bi završnica sezone mogla biti dramatična za rukometaše Gorice, jer potencijalno dramatično izgledala je u tim trenucima tablica Lige za ostanak. Međutim, nova promjena na klupi, dolazak Mateja Miškovića, trećeg trenera ove sezone, pokrenula je stvari u željenom smjeru. Seriju pobjeda na svom je oproštaju u Kaštelima započeo bivši trener, klupska legenda Tomo Mesarov, a nastavio 36-godišnji Mišković.

U prve dvije svoje utakmice u ulozi trenera ostvario je dvije uvjerljive pobjede, Gorica je sredila križevački KTC s devet golova razlike, a onda protutnjala kroz Rude, pobijedivši sa čak 15 golova viška! U tjednu iza nas smjestio se i ogled protiv moćnog Nexea u četvrtfinalu Kupa, u kojem je Gorica očekivano morala čestitati boljem (31-38), no već četiri dana poslije Miško i njegova družina vratili su se pobjedničkim navikama. I nastavili u stilu u kojem su zajedno i krenuli.

Otvorila je tako njegova momčad rukometno nedjeljno poslijepodne u našem gradu ogledom protiv Dubrave. U bizarnom trenutku, u kojem su prvu i osmu momčad Lige za ostanak dijelila samo dva boda, Gorica je igrala protiv momčadi s kojom je dijelila tu vodeću poziciju, što je značilo da pobjeda u toj utakmici donosi samostalnost za vrhu poretka. Shvatili su to i igrači, pogotovo oni od kojih se najviše očekuje, pa onda i isporučili na terenu. Opet sigurno i uvjerljivo, ovoga puta završilo je 34-26, lijepih osam razlike.

Iako, nije u prvoj polovici utakmice izgledalo da će tako završiti. Cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u neizvjesnoj borbi, pri čemu nitko nije uspio otići na više od dva gola razlike. S plus dva, i to u korist Gorice, okončano je tih prvih 30 minuta, i to nakon gola Svržnjaka s istekom vremena. Kapetan Ceković već u prvih 20-ak minuta zabio je šest komada, vukao Goricu, ali Dubrava nije odustajala…

Nastavilo se u istom ritmu i u dvije trećine drugog poluvremena. Iako je Gorica uspjela probiti tu barijeru i povesti tri razlike, na ulasku u posljednjih deset minuta i dalje su mlađahni i opasni gosti bili na dva gola zaostatka (26-24). Tad su stvari u svoje ruke preuzela tri najbolja igrača Gorice, s po jednim golom Hrvoja Cekovića, Ivana Laljeka i Jakova Dujića razlika je otišla na plus pet u samo dvije i pol minute. I povratka za Dubravu više nije bilo.

U tih posljednjih deset minuta Gorica je napravila seriju 8-2, došla do pobjede od osam razlike, a to je i prikladno s obzirom na učinak trojca koji je predvodio goričke strijelce: Ceković osam, Laljek osam, Dujić osam! Po tri gola dodali su Čakarić, Svržnjak i Cikatić, deset lopti zaustavio je golman Sorić, a sve to bilo je dovoljno da se Gorica lansira na prvo mjesto, s dva boda više od najbliže pratnje.

Sljedeće kolo donosi najudaljenije gostovanje u sezoni, putovanje u Metković, nakon čega slijedi domaći oproštaj od sezone protiv već otpisane Kaštele, a na kraju i gostovanje u Križevcima kod KTC-a. Udaljenost od sedmoga mjesta, koje vodi u dodatne kvalifikacije, sad je značajna četiri boda, što će reći da je ovom pobjedom Gorica prebrinula najveći dio svojih briga. I može u miru završavati sezonu.

Ova objava Tri puta osam, Dubrava na minus osam! Sjajni trojac za novu pobjedu Gorice se prvi puta pojavila na cityportal.hr.