Prijava

Vaša prijava

Vatromet golova u Metkoviću: Gorica praznih ruku, Ceki brojao do 14?!

[]

Spektakularnu utakmicu, u kojoj je palo gotovo 80 golova, što je debelo iznad prosjeka od gola po minuti, odigrali su rukometaši Gorice u Metkoviću. Na obje strane sve je prštalo od brzine i energije, bio je to rukomet u svom najboljem izdanju, a nakon 60 minuta rukometnog vatrometa bodovi su ostali u dolini Neretve.

Brzo, okomito i efikasno krenulo se već od prve minute, pri čemu se Gorica u početnih 25 minuta bolje snalazila. Nekoliko puta imali su Goričani tri gola prednosti, djelovalo je da drže ovu neobično efikasnu utakmicu pod kontrolom, ali u posljednjih pet minuta prvog dijela dogodio se “sindrom prolivenog mlijeka”. Domaćin je odradio seriju 5-1 i na odmor otišao s dva gola viška, uz scenu na semaforu kakva se češće viđa na krajevima utakmica: Metković-Mehanika – Gorica 24-22.

Fantastičnu utakmicu u tih je prvih 30 minuta odigrao kapetan Gorice Hrvoje Ceković, koji je čak osam puta parao domaću mrežu i nastavio u stilu u kojem igra najveći dio ove sezone – fantastično! Golmani su se u toj jurnjavi mučili, strijelci uživali, a pravi problem se ukazao kad je početkom nastavka uživanje u rukometu u najvećoj mjeri preuzeo domaći sastav.

Goričani se u cijelom drugom poluvremenu nisu uspjeli vratiti čak ni u egal, a kamoli ponovno povesti, iako prednost domaćina niti u jednom trenutku nije otišla na više od četiri gola razlike. Gorica je lovila protivnika, Metković je uporno bježao za korak, dva ili tri, a tamo negdje kod 38-34 u 55. minuti postalo je jasno da će Metković na kraju i pobjeći Gorici, uzeti oba boda i nanijeti treneru Gorice Mateju Miškoviću prvi prvenstveni poraz otkad je sjeo na klupu.

Dugogodišnji kapetan Hrvoje Ceković u 34. godini igra možda i najbolji rukomet u karijeri… Foto: HRK Gorica

Goricu je i u nastavku susreta vukao kapetan Ceković, koji je utakmicu završio na rijetko viđenim brojkama. Zabio je 14 golova iz 15 pokušaja, što će reći da je imao gotovo 95 posto uspješnosti… I da nije nimalo slučajno što upravo Ceki drži prvo mjesto na ljestvici strijelaca u Paket24 Premijer ligi. Ukupno je već na 152 gola, što je gotovo sedam po utakmici u prosjeku, a lijepo je vidjeti i da je na trećemu mjestu te ljestvice još jedan igrač Gorice – Ivan Laljek.

Laki je ovoga puta ponovno bio prvi do Cekija, zabio je sedam komada iz osam pokušaja, podijelio i tri asistencije, što ga je dovelo do jubilarnog stotog dodavanja za gol ove sezone. S tih stotinu asistencija, naravno, prvi je asistent lige…

Po pet golova u Metkoviću su dodali i Jakov Dujić te Kajo Cikatić, a golmani su zajedničkim snagama zaustavili devet lopti – Sorić jednu, Jozepović njih šest. Sve skupa premalo za nastavak pobjedničkog niza u prvenstvu, ali “jedinica” u Ligi za ostanak i dalje je u goričkim rukama, iako 19 bodova ima i Trogir. Na 18 je Metković, na 17 praktički svi ostali, zaključno s osmim Karlovcem. Do kraja su još dva kola, Gorica će se od svojih navijača sljedećeg vikenda oprostiti ogled s već otpisanom Kaštelom, a sezonu zaključiti protiv KTC-a u Križevcima.

Ova objava Vatromet golova u Metkoviću: Gorica praznih ruku, Ceki brojao do 14?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.