Prijava

Vaša prijava

Tamburice se vraćaju u Kravarsko, ponovno će odzvanjati crkvom Uzvišenja Svetog Križa

[]

Zvuk tamburica ponovno će odzvanjati crkvom u Kravarskom u čast hrvatskim braniteljima! Tamburaški orkestar HRT-a u nedjelju 28. travnja održat će jubilarni 30. koncert u novosagrađenoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom. Koncert organiziraju ga Općina Kravarsko, Zdrug hrvatske obrane „Nikola Šubić Zrinski“ i Udruga pripadnika 153.brigade HV-a Velika Gorica.

– Tradicija održavanja koncerta počela je još  ratne 1992. godine. Pripadnici topničke postrojbe B1 153. brigade HV koji su se u to vrijeme nalazili na području današnje općine Kravarsko organizirali su u suradnji s glazbenom proizvodnjom HRT-a prvi koncert pod tim nazivom u župnoj crkvi. Nakon formiranja općine 1996. godine organizaciju je preuzima Općina Kravarsko – podsjetila je Valentina Čačić iz Općine Kravarsko.

Koncert se održavao neprekidno 29 godina, no kako je u razornom petrinjskom potresu stradala crkva, tako je i ova tradicija nakratko prekinuta. Ovo će biti prvi koncert u novoizgrađenoj crkvi. Uz tamburaše HRT-a, a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda nastupit će i brojni gosti: Josipa Gvozdanić, Zvonko Kompes, velečasni Ljubomir Vuković, Gordana Ivanjek, Boris Ćiro Gašparac, Tatjana Matejaš – Tajči, Stanko Šarić, Adalbert Tuner Juci, Stjepan Vlahovac i Ansambl Jane

Koncert počinje u 18 sati, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Zagrebačke županije.

 

Ova objava Tamburice se vraćaju u Kravarsko, ponovno će odzvanjati crkvom Uzvišenja Svetog Križa se prvi puta pojavila na cityportal.hr.