Prijava

Vaša prijava

Hodanje s plemenitim ciljem: Članovi udruge za bolesti štitnjače prikupljaju sredstva za ultrazvuk

[]

Hrvatska udruga za bolesti štitnjače i ove godine orgnazira javnozdravstvenu akciju ‘Korak po korak zajedno: Zagreb – Petrinja’ s ciljem podizanja svijesti o bolesti štitnjače i prikupljanjem sredstava za nabavu ultrazvučnog aparata za potrebe Doma zdravlja u Petrinji.

Članovi udruge na čelu s predsjednicom Vericom Mešić, koja je i sama imala karcinom štitnjače, krenuli su rano ujutro iz Zagreba prema Petrinji. Svoj put dug 55 kilometara započeli su kod zagrebačkih fontana, a nakon prve etape predahnuli su u Velikoj Gorici gdje ih je u Centru za posjetitelje dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

– S veseljem smo ih dočekali rano jutros da malo predahnu nakon prve etape puta. Hodaju s jednim zaista plemenitim ciljem, i kako bi podigli svijest, ali i kupili prijeko potreban uređaj za petrinjski Dom zdravlja. Posebno zadovoljstvo mi je bilo vidjeti kolegicu i dvojicu kolega iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH koji cijelo vrijeme hodaju uz predsjednicu Mešić – poručio je zamjenik Karas.

Inače, Hrvatska je jedna od zemalja s najvišom godišnjom incidencijom karcinoma štitnjače u svijetu – 10/100.000 stanovnika godišnje!

Ova objava Hodanje s plemenitim ciljem: Članovi udruge za bolesti štitnjače prikupljaju sredstva za ultrazvuk se prvi puta pojavila na cityportal.hr.