Prijava

Vaša prijava

Policija savjetuje: Pazite gdje nosite novčanike, evo što se dogodilo 85-godišnjoj Velikogoričanki

[]

U proteklih tjedan dana, u periodu od subote, 11.svibnja do ovog petka, na području Policijske postaje Velike Gorice evidentirano je ukupno 36 događaja, od kojih šest kaznenih djela. Četiri takva slučaja se istražuju i vode po službenoj dužnosti, dok su dva predmeti za privatne tužbe. Evidentirano je i osam prometnih nesreća.

Događaj koji je potaknuo goričke ‘plavce’ da na redovitoj konferenciji za medije upute javnosti svojevrsno upozorenje, ali i edukaciju, potaknut je jedim slučajem drske krađe.

Foto: Ilustrativna/ Gorički plac u Školskoj ulici/ David Jolić/Cityportal.hr – arhiva (18.04.2020.)

Dvije, zasad nepoznate osobe, ukrale su nešto puno vrijednije od novca našoj starijoj sugrađanki u utorak, 14. svibnja u blizini tržnice u Školskoj ulici.

Oko 12:30 sati dogodila se drska krađa novčanika koji je otuđen 85-godišnjakinji. Naime, gospođa je iza sebe vukla kolica za šoping, kao što to čine brojni naši sugrađani, te je na gornjem dijelu tih kolica imala manju platnenu torbu u kojoj je držala novčanik. To su uočile dvije osobe, koje su joj prišle i ukrale tu torbicu s novčanikom – izvijestio je inspektor Nikica Ljubanović.

No, ističe, obzirom kako je riječ o ženi starije životne dobi, šteta zbog ukradenog novca je puno manja u odnosu na ono što nju sad čeka zbog gubitka svih dokumenata.

– U tom su joj novčaniku bili svi osobni dokumenti, osobna, zdravstvena iskaznica, iskaznica mirovinskog, tekućeg računa, i svi drugi. Tako da sama činjenica da gospođa u toj dobi mora sve te dokumente ponovo vaditi, stajati po šalterima predstavlja joj sigurno puno veći problem od ukradenog novca – ističe insp. Ljubanović.

Stoga policija savjetuje da svakako stavite i novčanik i dokumente u takva kolica za špeceraj i držite ih zatvorenima.

Foto: Ilustrativna/Grad Velika Gorica

Na presici je izdvojen još jedan događaj, koji također može poslužiti i kao upozorenje svima koji imaju bicikle. Naime, proteklog vikenda, u subotu 11. svibnja, između 22 sata i ponoći, iz dvorišta obiteljske kuće u Kolodvorskoj ulici nepoznati lopov ukrao je bicikl sive boje, marke Nakamura, u vlasništvu 18-godišnjaka. Šteta se procjenjuje na 400 eura, no tuga mladig vlasnika je sigurno još i veća, jer imao ga je tek nekoliko dana.

 

Naslovna fotografija: Policijska postaja Velika Gorica/G.Kiš, Cityportal.hr

 

 

Ova objava Policija savjetuje: Pazite gdje nosite novčanike, evo što se dogodilo 85-godišnjoj Velikogoričanki se prvi puta pojavila na cityportal.hr.