Prijava

Vaša prijava

Dani Andautonije: Arheološki park slavi 30. godina, a evo što vas sve čeka za vikend

[]

Arheološki park Andautonija u Ščitarjevuslavi 30. obljetnicu, a Arheološki muzej u Zagrebu tim povodom za vikend organizira manifestaciju Dani Andautonije.

– Tijekom dva dana, svi posjetitelji moći će besplatno sudjelovati u brojnim radionicama i igraonicama, a biti će organizirana i stručna vodstva, predavanja i koncerti te će se pripremati hrana prema rimskim receptima. Uz interaktivnu izložbu Rimski mirisi posjetitelji će i sami moći izraditi uljne parfeme od sastojaka koje su koristili i Rimljani. Uz brojne vanjske suradnike u programu manifestacije sudjelovat će i učenici OŠ Ščitarjevo te Udruga žena Ščitarjevo – ističu iz Areheološkog parka.

Program u subotu 25. svibnja trajat će od 12 do 19 sati. U 12 sati kreću radionice izrade keramičkih posuda, uljanica, tkanja, okušajte se u radionici klesanja ‘Slova u kamenu’, tu je i radionica ‘Zodijak u antičkom Rimu’, a imat ćete priliku okušati se u izradi ‘rimskog’ parfema.

Od 13 sati na rasporedu je predavanje „u voćnjaku“ na temu ‘Veza jača i od smrti – zajednički ukopi ljudi i pasa kroz prostor i vrijeme’ koju će održati Rujana Jeger. Radionica govorništva ‘Putovanje u umijeće govorenja rimskim stilom’ počinje u 16 sati, a Tonko Marković na violončelu izvest će Bachovu suitu za violončelo na rimskoj cesti u 17 sati.

Još malo glazbe slijedi i u 18 sati kada će natupiti grupa ‘Car je gol’, a čeka vas i druženje uz rimsko vino.

Nedjeljni program, 26. svibnja, predviđen je da traje od podne pa sve do 18 sati. Baš kao i dan ranije, bit će održane zanimljive radionice, ali i pripovjedna predstava ‘Rimskek priče u Andautoniji’. Svoj koncert u 13 sati ponovit će Tonko Marković na istoj lokaciji, a u ‘voćnjaku’ od 16 sati poslušajte predavanje ‘O vješticama i crnim psima’.

Za vrijeme manifestacije Dani Andautonije ulaz u arheološki park je besplatan, a dobrodošli su i kućni ljubimci, poručuju organizatori.

Idete li iz Zagreba, u nedjelju 26. svibnja organiziran je i besplatan prijevoz za Ščitarjevo s povratakom u Zagreb. Polazna i dolazna stanica bit će na Zrinjevcu kod meteorološkog stupa, a evo i termina:

Termini:

11.30 Zagreb-Ščitarjevo

14.30 Ščitarjevo-Zagreb

15.00 Zagreb –Ščitarjevo

18.00 Ščitarjevo-Zagreb

 

Ova objava Dani Andautonije: Arheološki park slavi 30. godina, a evo što vas sve čeka za vikend se prvi puta pojavila na cityportal.hr.