Prijava

Vaša prijava

Vikend prognoza: Malo ‘pržiona’, malo pljuskova i grmljavine, u nedjelju svježije

[]

I vikend se nastavlja u sličnom ritmu kao i tjedan za nama, bar što se vremenskih (ne) prilika tiče.
– Danas će biti djelomično sunčano, a uz ponegdje više oblaka može biti prolazne kiše ili lokalnog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 26°C.
U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimično će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 14°C, a najviša dnevna između 20 i 23 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov s FB stranice ‘Kad će kiša?‘.
Stiže nam idućeg tjedna i Dan državnosti, ove godine ‘pada’ u četvrtak, pa ako planirate ‘mini godišnji’ donosimo i najavu vremenskih (ne)prilika.

U ponedjeljak većinom sunčano, osobito na Jadranu. Poneki je pljusak ili malo kiše moguće uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša i grmljavina, najviše sunca na istoku.

U srijedu djelomice sunčano, mjestimice kiša te grmljavina, a vjerojatnost za oborinu najmanja na sjevernom dijelu Jadrana. U jutarnjim satima u pojedine dane na kopnu moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u ponedjeljak i srijedu u jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura, uglavnom na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti toplije nego u nedjelju, a na Jadranu će se zadržati podjednaka temperatura – prognoziraju meteorolozi DHMZ-a.

Naslovna fotografija: Ilustrativna, promjenjivo vrijeme/pixabay.com

Ova objava Vikend prognoza: Malo ‘pržiona’, malo pljuskova i grmljavine, u nedjelju svježije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.