Prijava

Vaša prijava

Nesreće i bizarnosti odvele do borbe za ostanak: ‘Kao da netko ima voodoo lutkicu…’

[]

Jedna nevjerojatna sezona nogometašica Gorice, sezona s najmanje dva lica, polako ulazi u svoju završnicu, a bizarnosti uporno ne prestaju. U prvom dijelu prvenstva u kojem je ostalo odigrati još jedno kolo, u nedjelju protiv zagrebačkog Agrama, Goričanke su bile u ozbiljnoj borbi za mjesto među prve četiri ekipe prvenstva. Najljepša priča sezone, ugodno iznenađenje iz Velike Gorice… Tako su nekako u to vrijeme u svijetu ženskog nogometa opisivali ŽNK Goricu.

A onda su stvari počele kretati naopako…

– Prvo se, krajem listopada, na akciji reprezentacije teško ozlijedila Lucija Vunić, najveće ovosezonsko pojačanje. Pukli su joj križni ligamenti i sezona je za nju završila. Nakon toga, tijekom zimske stanke, od nogometa se oprostila Lucija Borovac, koja se odlučila posvetiti obvezama na fakultetu. Malo potom Anu Pavičić je napala nekakva bakterija u koljenu, zbog koje je također morala završiti sezonu. Zbog privatnih razloga nakon toga je odustala i Izabela Van Ass, još jedna bitna igračica, iz prvih 11 – nabraja trener Stefan Rajić, koji je već u tim trenucima postao svjestan da će drugi dio sezone biti puno teži nego prvi.

Iako, problemi su tek počeli.

– Sljedeća je nastradala Nika Tokić. I njoj su otišli križni ligamenti i tko zna kad će se vratiti. Najveći udarac do tad tek je slijedio, jer na jednoj utakmici kapetanica i najbolja igračica Perica Cicijelj nezgodno je pala na lakat, da bi joj ustanovili puknuće, zbog kojega je upitna možda i za prvi dio sljedeće sezone. Nakon toga, naša Kanađanka Vanessa Hansen odlučila je prihvatiti posao u domovini i vratila se u Kanadu. Malo zatim, dogodilo se i treće puknuće prednjih križnih ligamenata u sezoni, do daljnjeg je otpala i Helena Štimac – dalje nabraja niz nesreća trener Rajić, uz onaj reklami dodatak “ali to nije sve…”

– Valentina Vinetić otpala nam je zbog ozljede zgloba, liječnici su joj odmah rekli da će morati pauzirati najmanje dva mjeseca, čime je postala već deveta igračica na koju ne možemo računati. I onda, da zaokružimo na deset, ove nedjelje na operaciji slijepog crijeva završi Katarina Đukić, što znači da ni nje nema do početka sljedeće sezone.

I to je, konačno, kraj crnog niza. Nevjerojatnog, nezamislivog, zastrašujućeg…

– Gledajući početak sezone, od prvih 15 igračica u rotaciji, ostala nam je golmanica i tri igračice. Nevjerojatno. Baš smo pričali da sve ovo izgleda kao da postoji nekakva voodoo lutkica s kojom se netko grubo šali… Ostalo nas je ukupno 17, u što brojim i tri kadetkinje, koje su tu da popune broj, pri čemu je praktički nemoguće povezati bilo koju od tih ozljeda, odnosno situacija, nema tu nekog zajedničkog povoda i objašnjenja – govori Stefi Rajić.

U cijelom tom procesu, logično, i rezultat je patio, pa je Gorica od kandidata za Ligu za prvaka pala na pretposljednje mjesto i završila u kvalifikacijama za ostanak u ligi. Zadarski Donat već se oprostio od prvoligaškog društva, a Gorica će u njemu pokušati ostati u dvije utakmice protiv Koprivnice.

– Gledali smo ih i mogu vam reći da sam i dalje optimističan. Ne bude li nekakvih novih nesreća ili ozljeda, vjerujem da smo bolji od Koprivnice i da ćemo ostati u ligi. Imamo dobru ekipu oko terena, svi se jako trude i pokazuju da im je stalno, a u takvom okruženju je i lakše pronalaziti optimizam i motiv da se gura dalje – kaže trener Rajić.

Nakon što u nedjelju odrade zadnju utakmicu prvenstva, “izmasakrirane” Goričanke u srijedu će igrati prvu utakmicu kvalifikacija s Koprivnicom, a u sljedeću nedjelju na rasporedu je – polufinale kupa! To je relikt onog prvog dijela sezone, one potpuno drukčije situacije i puno jače ekipe od ove aktualne, ali jasno je da su šanse u ogledu s Dinamom i manje od minimalnih. I da će fokus biti na prvoj i drugoj utakmici s Koprivnicom, koja će se igrati tjedan dana nakon polufinala kupa.

Sezona će tako potrajati praktički sve do kalendarskog početka ljeta, a ostaje samo nadati se da će završiti happy endom. I da će se u Velikoj Gorici i dalje igrati prvoligaški ženski nogomet. Uz puno, puno više sreće, jer manje sreće nego ove sezone, realno, ni ne možeš imati…

Ova objava Nesreće i bizarnosti odvele do borbe za ostanak: ‘Kao da netko ima voodoo lutkicu…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.