Prijava

Vaša prijava

Cikatić i Svržnjak u Pelister i Sesvete, Gorica dobila dva pojačanja, čeka i treće

[]

Mjesec dana odmora već je iza rukometaša Gorice, bit će toga još u neobičnom kalendaru kojeg prakticira krovno tijelo hrvatskog rukometa, pa će pripreme za novu sezonu krenuti tamo početkom kolovoza. Goričane će u njih povesti Matej Mišković, trener koji je i dovršio prošlu sezonu, okončanu prvim mjestu u Ligi za ostanak, što jasno govori da je u nekim drugim okolnostima Gorica lako mogla biti i dio Lige za prvaka…

Međutim, nije bila, što ne znači da neće biti u sezoni koja slijedi. U njoj će trener, kao i najveći dio momčadi, ostati isti ili vrlo sličan, ali promjena će svakako biti. Točnije, promjene su se već krenule, jer ima i dolazaka i odlazaka, a u svemu tome i podosta razloga za optimizam i vjeru da će sljedeća sezona biti uspješnija nego prethodna.

Za početak, igrači HRK Gorice više nisu Matej Svržnjak i Kajo Cikatić. Nakon tri godine u goričkom dresu, Dubrovčanin Cikatić napravio je značajan iskorak u karijeri, budući da je potpisao za prvaka Makedonije, sve ambiciozniji Eurofarm Pelister iz Bitole. Stariji ljubitelji rukometa jako dobro znaju što je Bitola značila u svijetu rukometa u bivšoj državi, cijela priča polako se vraća na te razine, a Kajo će u svemu tome imati priliku okušati se na vrlo ozbiljnoj razini rukometa.

U Gorici je proveo posljednje tri godine, došao je u naš grad iz zagrebačkog Metalca kao anonimac, na mala vrata, pa u međuvremenu pokazao da se kroz ovaj klub može i napradovati i napraviti ovako zvučan transfer. Budući da je imao još godinu dana ugovora s Goricom, klub je u ovom poslu nešto i zaradio, što je također važno u ovako izazovnim vremenima, a isto vrijedi i za slučaj Mateja Svržnjaka.

Desni vanjski koji je prošao školu Zagreba odlazi u Sesvete, Gorica će također dobiti naknadu na temelju njegove četiri godine provedene u klubu, ali i na temelju nastupa za razne reprezentacije. Kako doznajemo, i dalje je otvorena opcija da Svržnjak na kraju završi i u prvaku Zagrebu, ali Sesvete ga svakako žele i u Gorici više neće igrati.

Prometa je bilo i u drugom smjeru, budući da su novi igrači Gorice postala dva 22-godišnjaka, koji će pojačati naš klub na vanjskim pozicijama. Marin Lisac bio je ponajbolji igrač Dubrave, bivši je juniorski reprezentativac, a pokriva pozicije srednjeg i lijevog vanjskog, jednako kao i druga prinova. Jakov Neralić je iz Dugog Sela, tamo je i igrao, trener Mišković poznaje ga jako dobro, a tijekom karijere nosio je i dres Sesveta te Ruda, iz kojih i stiže u Goricu.

U smislu slaganja momčadi za novu sezonu važno je reći i da su ugovore produžili Jakov Dujić, Rok Malin i Juro Čakarić, jednako kao i mladi Zvonimir Turkalj i Fran Solariček, da ostaju sva tri golmana, da s Goricom nastavljaju i vođe momčadi, Hrvoje Ceković i Ivan Laljek…

– Ukupno ćemo imati 19 igrača pod ugovorom, što bi trebalo garantirati da nećemo patiti u slučaju nekakvih ozljeda, kao što se događalo ranije. Pregovaramo i s igračima na poziciji pivota, koji bi trebali zamijeniti Cikatića, a jednog od njih trebali bismo i definitivno dovesti u sljedećih nekoliko dana. Sve u svemu, vjerujemo da će Matej Mišković imati dobar i kvalitetan kadar, da će Gorica biti dobra u sljedećoj sezoni – kaže direktor Vlado Malbašić.

Prvenstvo će početi 7. rujna, do tad će trener i njegovi igrači imati dovoljno vremena da se uigraju, poslože i već od prvoga kola krenu jako i ambiciozno.

Ova objava Cikatić i Svržnjak u Pelister i Sesvete, Gorica dobila dva pojačanja, čeka i treće se prvi puta pojavila na cityportal.hr.