Prijava

Vaša prijava

Petak dan za dobra djela: Mališani iz Lojtrice prikupljali sredstva za bolju mobilnost Gordane

[]

Lipanjski ‘Petek na Gorice’ ponovno je ponudio najbolje od najboljeg naših goričkih lokalnih OPG-ovaca i obrtnika do brojnih udruga koje su i ovoga puta pripremile slasne delicije. Štandovi su se ponovno smjestili u hladovinu Parka Plemenite općine turopoljske, a na jednom smo zatekli i mališane iz Dječjeg vrtića Lojtrica u humanitarnoj kampanji ‘Biljka za MD’. Nakon što su u svibnju imali akciju prodaje biljaka u svojim vrtićkim objektima, sada su došli na već prepoznatljivu manifestaciju kako bi se u akciju priključilo što više sugrađana te tako pomogli u ostvarenju njihovog cilja.

– Danas smo ponovno ovdje i nudimo cvijet kako bi uljepšali život druge osobe, naročito one koja je u potrebi. Odaziv je jako dobar. S nama su naša dječica kako bi od malih nogu stjecala te navike i otvorila se u svojim malim dušama za one koji su u potrebi. Nama je cilj i smisao i svrha, da ih učimo najvećim vrijednostima – ističe odgajateljica Nada Krvarić i dodaje kako su se akciji u vrtiću priključili i odazvali brojni roditelji te pokazali svoje veliko srce.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nekolicina djevojčica, koje su bile na vrtićkom štandu, bile su iznimno sretne i ponosne što mogu Velikogoričanima predstaviti svoju akciju, njihov cilj te ih animirati da ih se priključi što više.

– Mališani su jako radosni i konkretiziraju o čemu se radi, a osmijesi na njihovim licima govore sve. Mi kao vrtić rado se priključujemo i odazivamo na ovakve akcije – dodaje Krvarić.

Inače, ovo je četvrta godina kampanje koju provodi Savez društava distrofičara Hrvatske, a stručna suradnica i psihologinja pri Savezu, Dragana Budimir otkriva nam kako se ove godine sakupljaju sredstva za mladu djevojku Gordanu iz Požege te kako bi joj se omogućila kupnja dodatka za invalidska kolica.

– U našoj kampanji surađujemo s Dječjim vrtićem Lojtrica i Žirek u Velikoj Gorici. Mališani su nas oduševili i dirnuli nas. Spremni su, znaju i svjesni su kako čine dobro djelo. Žele upoznati Gordanu, a što ćemo im omogućiti. I u prijašnjim su kampanjama su željeli vidjeti rezultate, kako su uspjeli u svojoj akciji. Šire ovu pozitivnu priču među roditeljima i svojim obiteljima. Mala su srca, najveća srca – zaključila je Budimir.

U svibanjskoj akciji Dječji vrtić Lojtrica kroz ovu je kampanju prikupio 2 804 eura, a u Žireku 1 146 eura. Uz prihode od današnje akcije vjerujemo kako će Gordani biti omogućena bolja mobilnost.

A evo i fotografija kako je bilo na ‘Peteku na Gorice’

Ova objava Petak dan za dobra djela: Mališani iz Lojtrice prikupljali sredstva za bolju mobilnost Gordane se prvi puta pojavila na cityportal.hr.