Prijava

Vaša prijava

Drugi dan “udarnica” u Poreču uz pjesmu, dramu, pobjedu i ipak – broj dva!

[]

Nakon što su prvog dana državne završnice u Poreču upisale dvije sigurne pobjede, rukometašice Udarnika do 13 godina ušle su u drugi dan s novim željama, ambicijama i nadanjima. Cilj je bio skupiti što više bodova i u sljedeće dvije utakmice, ali i pokušati doći do prvog mjesta u skupini, pri čemu je cijela “udarnička” delegacija bila svjesna kako će to biti jako težak zadatak. Međutim, ove su djevojčice pokazale da su s pravom došle u Poreč s visokim ambicijama, što nije promijenila ni činjenica da su na kraju ipak završile na drugome mjestu u skupini.

Naime, već u podne, u prvoj utakmici dana, Udarnik je išao na varaždinsku Koku, braniteljice naslova prvaka države od prošle godine. Nije to, naravno, ista selekcija kao lani, ni sa jedne ni sa druge strane, ali Koka je na završnicu definitivno došla kao jedan od glavnih favorita za ponavljanje prošlogodišnjeg uspjeha. U Udarniku, s druge strane, ni na trenutak to nisu shvatili kao razlog za prevelik respekt, pa su igračice trenerice Martine Vugrinović u utakmicu ušle hrabro, odlučno i vrlo efikasno.

Na poluvremenu je semafor pokazivao plus tri za Udarnik, u protivničke redove već se uvukla i lagana panika, ali nastavak susreta ponudio je pravu dramu. Koka je dostigla, a zatim i prestigla Udarnikovu prednost, otišle su mlade Varaždinke na dva gola prednosti, da bi u samu završnicu s vodstvom ponovno ušla naša ekipa. Velika borba trajala je do same završnice, a na kraju je cijela priča završila – bez pobjednika. Udarnik 16, Koka 16.

– Da, izvukle smo bod protiv aktualnih prvakinja Hrvatske. Točnije, one su izvukle bod protiv nas – javila se trenerica Vugrinović nakon prve utakmice dana, koja je u velikoj mjeri ipak udaljila Udarnik od prvoga mjesta u skupini, ali i dovela do ogromne količine ponosa.

Budući da pobjednici svake od četiri skupine preskaču osminu finala, što znači da ostaje i malo više vremena za odmor, u Udarniku su uoči druge utakmice dana računali kako dograbiti taj broj jedan u grupi. Računica je govorila da je potrebna pobjeda od čak 17 razlike protiv Petason-Vranjica u popodnevnom terminu, a budući da se utakmice igraju dva puta po 15 minuta, bilo je jako teško očekivati da će se to i dogoditi.

Završilo je uvjerljivom pobjedom Udarnika 20-8, ali to nije bilo i dovoljno za prvo mjesto, do kojeg je naše rukometašice dijelilo pet pogodaka. Udarnik će tako u subotu krenuti u eliminacijsku fazu od osmine finala, ali već i ovaj doseg, ulazak među 12 najboljih ekipa u državi u ovom godištu, uspjeh je vrijedan pjesme, plesa, radosti i veselja.

– Nakon fenomenalnih utakmica ostaje mali žal za izravnim plasmanom među osam najboljih, ali vjerujemo da će naše djevojčice nastaviti sa dobrom igrom te smo prezadovoljni već i ovim, za naš klub velikim uspjehom! Čestitamo svim djevojkama, trenerici Martini, stručnom stožeru, a naravno veliko hvala i našim roditeljima, koji su u ogromnom broju odlučili uživo podržati našu ekipu. Ponosni smo na sve! – objavili su iz kluba na kraju drugoga dana.

Martinine cure na parket će u subotu od 9.45 sati, a s druge strane bit će Trilj, klub iz okolice Sinja. Riječ je o vrlo neugodnom protivniku, ekipi koja je na putu do završnice dobila 30 od ukupno 32 utakmice, ekipi koja je tijesno izgubila od Podravke u skupini, koja je uvjerljivo pobijedila Dugo Selo… Uspiju li naše djevojke proći i tu prepreku, protivnik u četvrtfinalu bit će Sesvete, a ako ne uspiju, idu u razigravanje od devetog do dvanaestog mjesta.

Ova objava Drugi dan “udarnica” u Poreču uz pjesmu, dramu, pobjedu i ipak – broj dva! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.