Prijava

Vaša prijava

FOTO Turopoljska milja: Više od 300 biciklista upoznat će ljepote Turopolja

[]

Turopoljski kraj na dva kotača danas je došlo upoznati više od 300 biciklista koji su se priključili 5. Turopoljskoj milji u organizaciji VG Tur Teama. Start je bio u Pleškoj ulici, a vozit će se 57 kilometara s jednim ciljem – upoznati bolje Turopolje.

– Vratili smo se nakon 5 godina pauze. Odlučili smo ove godine ponovno okupiti ekipu i oživjeti nešto što nismo dugo imali u Velikoj Gorici. Vozi se 57 kilometara što je i inače zaštitni znak milje, a sudionici će odmoriti na četiri stajališta – govori nam Bruno Gregur, predsjednik udruge.

08.06.2024. – Bicliklijada 5. Turopoljska milja

Biciklisti će zastati u Andautoniji, Etno naselju Novo Čiče, Lugarnici Čardak te Spomen parku 153. brigade HV, ne samo kako bi odmorili već i kako bi doznali povijesti i informacije o lokaciji na koju su pristigli. Također biciklijada ima i humanitarni karakter.

– Na štandu Udruge ‘Veliko srce, malom srcu’ posjetitelji imaju priliku kupnjom majica i suvenira podržati rad Udruge, a i dio sredstava od kotizacije ići će upravo u tu svrhu. Svaka Milja do sada je imala humanitarnu notu – dodaje Gregur.

08.06.2024. – Bicliklijada 5. Turopoljska milja

Čast otvoriti biciklijadu pripala je prvom čovjeku grada.

– Hvala organizatorima koji su vratili Turopoljsku milju u punom sjaju u naš grad. Potvrđuje to i broj biciklista koji su se okupili, a vidimo tu i obitelji s malom djecom. Drago nam je da su u Veliku Goricu došli i ljudi iz Zagreba i cijele Zagrebačke županije. Nastavit ćemo podržavati ovakve manifestacije te vjerujem da će biciklisti provesti jedan lijep i nezaboravan dan u našem Turopolju – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodao kako će biciklijada i narednih godina okupljati sve veći broj biciklista u našem gradu.

08.06.2024. – Bicliklijada 5. Turopoljska milja

Galerija fotografija:

Ova objava FOTO Turopoljska milja: Više od 300 biciklista upoznat će ljepote Turopolja se prvi puta pojavila na cityportal.hr.