Prijava

Vaša prijava

Mlade “udarnice” povezale dva poraza, u nedjelju u borbu za sedmo mjesto

[]

Rukometna bajka mladih igračica Udarnika trajala je do četvrtfinala, do ukupno šeste utakmice završnice državnog prvenstva, sve dok djevojke nisu naletjele na Lokomotivu. Otprilike trećinu utakmice trajala je nada da se čudesan rezultat može pretvoriti u apsolutnu senzaciju, da Udarnik može “skinuti” favorizirane protivnice, jedne od najozbiljnijih kandidatkinja za naslov prvakinja, ali u posljednjih 20 minuta tog susreta ponestalo je snage, a samim time i prave prilike.

Udarnikova U-13 generacija davala je sve od sebe u tom otvaranju utakmice, samo nekoliko sati nakon što su ove cure u dramatičnom raspletu uspjele proći osminu finala, no tad se dogodila još jedna “crna rupa”, prilično karakteristična za većinu utakmica koje su odigrale na ovom turniru, pogotovo s protivnicama svoga ranga. Lokomotiva je povezala nekoliko golova i već do poluvremena postalo je jasno kako će se tu novo čudo jako teško dogoditi.

Kad je to i definitivno postalo jasno, cure su praktički odustale od pokušaja da dostignu nedostižno, pa je cijela priča otišla u drugu krajnost. Konačnih 24-10 u korist Lokomotive ne izgleda lijepo, ali sasvim sigurno neće previše narušiti dojam koji su naše mlade rukometašice ostavile ovih dana u Poreču. Preostalo je na kraju samo stisnuti ruku boljim protivnicima i okrenuti se trećoj rundi najzahtjevnijeg dana ovog turnira, jer u večernjem terminu trebalo je odraditi i prvu utakmicu u borbi za plasman od petog do osmog mjesta.

Nažalost, i tu se vidio kroničan nedostatak snage, samim time i koncentracije, pa je sve dobro što su “udarnice” napravile u prvom poluvremenu, nakon kojega su imale minimalno vodstvo, vrlo brzo palo u vodu. Omišalj, protivnik u tom susretu, na otvaranju drugog dijela napravio je seriju 5-1, preuzeo kontrolu nad rezultatom, i mlade Velikogoričanke do kraja su uspjele samo ublažiti poraz na konačnih 17-15.

Preostalo je tako još odraditi utakmicu za sedmo mjesto, u kojoj će u nedjelju točno u podne protivnik biti Gospić. Ekipa je to s kojom se Udarnik već susreo na ovom turniru, u skupini su naše rukometašice bile bolje i uspješnije, a uspiju li to ponoviti i u nedjeljnom završnom činu ove svoje lijepe predstave, ponovit će povijesni uspjeh generacije 2008. od prije samo dva tjedna. Generacija 2002. svojevremeno je završila kao sedma u državi, to su ponovile i cure rođene 2008., a sad do tog uspjega mogu doći i ove cure. rođene 2010. godine.

U svakom slučaju, fantastičan turnir je iza ŽRK Udarnika, koji će već sljedeće godine sasvim sigurno pokušati napraviti i još jedan korak dalje. Jer, tako društvo iz Udarnika funkcionira. Nikad dokraja zadovoljni, a samim time i uvijek dobri i uspješni.

Ova objava Mlade “udarnice” povezale dva poraza, u nedjelju u borbu za sedmo mjesto se prvi puta pojavila na cityportal.hr.