Prijava

Vaša prijava

Gorica bez sportskog direktora: Mario Brkljača odlazi u Šibenik?!

[]

Ono o čemu se u nogometnim krugovima potiho pričalo već neko vrijeme i dalje nije postalo službeno, ali u javnost je procurila informacija kako Mario Brkljača nakon godinu i pol dana završava svoj mandat na funkciji sportskog direktora HNK Gorice. Ugovor s našim klubom Brkljači je istekao sa završetkom prošle sezone, novi mu nije ponuđen, a Sportske novosti, kao i neki drugi izvori, donose vijest kako će bivši igrač Zagreba, Hajduka, Cagliarija te Sibira iz Novosibirska na istoj funkciji biti na novoj adresi – u novom prvoligašu Šibeniku!

Službena potvrda i dalje se čeka, što znači da je zasad pametnije ostaviti upitnike uz takvu informaciju, no s više strana može se doznati kako će tako i biti, odnosno da će Brkljača postati prvi čovjek sportske politike u klubu sa Šubićevca. Gorica je tako, barem zasad, ostala bez čovjeka na toj funkciji, što nije prvi takav slučaj, budući da sportskog direktora nije imala ni u razdoblju od zime 2020. do zime 2022., kad je Brkljača preuzeo vođenje sportskog sektora.

Ostat će zapisano da je bio jedan od kreatora onog čudesnog “povratka iz mrtvih” odmah po dolasku. Prvi potez koji je povukao bio je dovođenje Željka Sopića na klupu, a zatim i igrača kao što su Filip Mrzljak, Dino Štiglec, Tim Matavž, Valentino Majstorović, Božidar Radošević, Slavko Bralić, Kristian Fućak, Vinko Petković… S tim je kadrom Sopić u fenomenalnom proljetnom “maršu” prestigao upravo Šibenik, koji je vjerojatna nova Brkljačina destinacija, i sačuvao Gorici prvoligaški status u uvjerljivo najtežoj sezoni našega kluba u najvišem rangu natjecanja.

Prošlog ljeta sportski direktor Brkljača momčad je pojačao dovođenjem Marija Maloče, Marka Solde, Matea Leša, Svena Blumella, Alexandra Munksgaarda, Lennyja Ilečića i Martina Šrolera, da bi u kasnijoj fazi sezone stigli još i Andrej Lazarov te Gabriel Rukavina. Dio tih igrača pokazao se kao pogodak, dio baš i ne, a u svemu tome treba spomenuti i odluke o angažiranju trenera Dinka Jeličića, nakon Sopićeva odlaska u Rijeku, te Rajka Vidovića za završnu četvrtinu sezone.

Prometa je, naravno, bilo i u suprotnome smjeru, cijeli niz igrača je u Brkljačinoj eri napustio klub, počevši od Steenvoordena i Suka, preko Jovičića i Keite, sve do Momčila Raspopovića, Ivana Tomečaka i još brojnih drugih igrača. Svima njima zajedničko je to što klub njihovim odlascima nije uspio ostvariti nikakav prihod, odnosno nitko od njih nije otišao u transferu za kojeg je klub dobio odštetu. Uz sve pluseve koje je ostavio iza sebe, u prvom redu taj rezultat u prvoj polusezoni, taj je detalj svakako najistaknutiji minus.

Svoju viziju Brkljača će tako odsad provoditi u redovima kluba koji bi trebao biti jedan od rivala Gorice u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa, barem su takva predviđanja sa svih strana, a Gorica će se okrenuti nekim drugim rješenjima, nekim drugim modelima. Postoje unutarnje opcije, jer kao kandidati za ulogu prvog čovjeka sportskog sektora mogu figurirati i team manager Matija Dvorneković, i glavni skaut Filip Šelendić, i voditelj omladinske škole Slavko Perković, a ne treba odbaciti ni opciju po kojoj bi najveći dio posla u tom smislu na sebe opet preuzeo predsjednik Nenad Črnko.

– Tražimo investitora u klub, radimo na tome, ali teško je reći hoće li se i kad će se to ostvariti – kazao je predsjednik Črnko u jednom nedavnom medijskom istupu, a upravo bi taj detalj mogao biti usko povezan s eventualnim novim rješenjem za upražnjenu poziciju.

Pripreme za novu sezonu u svakom slučaju počinju 24. lipnja, roster za sljedeću sezonu do tad bi velikim dijelom mogao biti i riješen, no treba pritom biti i svjestan da je to proces koji može potrajati sve do kraja prijelaznog roka, koji završava i istekom kolovoza.

Ova objava Gorica bez sportskog direktora: Mario Brkljača odlazi u Šibenik?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.