Prijava

Vaša prijava

Kraljice strelica: Goričanke Anita i Ivona srebrne na Europskom prvenstvu u pikadu!

[]

Nekad, ne tako davno, u vrijeme dok su i oni koji se i dalje osjećaju mladi bili klinci, u Velikoj Gorici izbora za bavljenje sportom nije bilo previše. Nogomet, košarka, rukomet, karate, stolni tenis, kuglanje… Nešto smo i zaboravili, uvijek je tako, ali to je otprilike to.

Danas, u vremenima kad grad nezaustavljivo raste u svakom smislu, širi se uzdužno, poprečno, društveno, gospodarski i na svaki drugi način, priča je potpuno drukčija. Zajednica sportova, kao dobar primjer toga širenja, danas se opasno približila brojci od 60 članica. Više od 20 različitih sportova je u ponudi za neke nove klince, ima tu svega i svačega, teško je roditeljima i izabrati gdje poslati svoju djecu, a sportskim zaljubljenicima što ispratiti i popratiti…

A onda, odjedanput, odnekud ispadne – pikado! I dvije velikogoričke medalje na Europskom prvenstvu.

U španjolskom Benidormu, naime, gradiću veličine Velike Gorice, smještenom na sjeverozapadnom obali jedne od najljepših europskih zemalja, turističkom središtu koje se diči drugim najvišim hotelom u Europi, visokim čak 186 metara, ovih se dana održava Europsko prvenstvo u elektronskom pikadu. U nedjelju se, između ostaloga, igrao ekipni kup, a srebrnu medalju osvojila je ženska ekipa Pikado kluba AS Zagreb.

Dio te ekipe su i Anita Gelo i Ivona Krusha, Velikogoričanke koje su itekako dale svoj doprinos ovom vrijednom postignuću. Neće se elektronski pikado naći na naslovnim stranicama, neće ove cure nitko zaustaviti na ulici i tražiti autogram, ali kad znaš da su cure druge u Europi u onome čime se bave, preostaje jedino duboko se nakloniti. I posvetiti im barem nekoliko redaka.

Ivona i Anita čine ekipu u kojoj su još i Marina Letica, Marijana Puček i Jasminka Adamić Mrnjec, a u tom je sastavu zagrebački AS došao do finala bez poraza. Redom su padali Slovačka, Njemačka, Španjolska, Češka i Austrija, da bi u finalu ponovno protivnice bile Njemice. Izvještaji kažu kako je nedostajalo samo malo sreće da medalja bude i zlatnoga sjaja, no Njemačka je ipak pronašla način kako uzvratiti Hrvatskoj za poraz u skupini ranije tijekom dana.

“Zahvaljujemo se sponzorima, bez kojih ovo putovanje ne bi bilo moguće, a to su: Chill VG, GLASSTOR AUTOMATIC d.o.o., ZAGREB VRATA d.o.o., PSGZ, PIZZA IZI, IPA ZAGREB i PK AMADEUS SESVETE”, odlučile su javno zahvaliti djevojke, koje će se kući vratiti sretne, zadovoljne i ponosne.

Europsko prvenstvo započelo je 8. lipnja, a završit će 14. lipnja, odnosno u petak. Bit će zanimljivo, nakon što se vrati, čuti i dojmove ovih naših cura, ispričati priču o srebrnim Velikogoričankama Ivoni i Aniti…

Ova objava Kraljice strelica: Goričanke Anita i Ivona srebrne na Europskom prvenstvu u pikadu! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


Maturalno putovanje učenika 7. i 8. razreda

Imamo pobjednicu festivala 1.glas OŠ Pokupsko