Prijava

Vaša prijava

FOTO Gorički karate klub osvojio rekordan broj medalja, a Ema Jukić postala je dvostruka prvakinja Hrvatske

[]

Članovi Karate kluba Velika Gorica za vikend su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u borbama za kadete i kadetkinje, juniore i juniorke te mlađe seniore i seniorke. Gorički karatisti nastupili su u 20 kategorija i osvojili čak 11 medalja, od čega su dva zlata, tri srebra i šest bronci.

Uvjerljivo najuspješnija bila je Ema Jukić koja je osvojila 2 zlata. Postala je prvakinjom Hrvatske u uzrastu kadetkinja i juniorka. Odličan rezultat ostvarila je i Lucija Kirinić koja je osvojila srebro u juniorkama i mlađim seniorkama, dok je Vito Hulina osvojio srebro u kadetima i broncu u juniorima.

Medalje brončanog sjaja su osvojili su i Nikola Huzjak, Noel Jeromić i Luka Lukačić, Katja Braica i Petar Krešimir Krmpotić.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Osim medaljaša, još su nastupili Mia Čunčić, Nika Mirosavljević, David Lovrinović i Ema Filković, no svima njima je nedostajalo malo sreće za osvojiti medalju.

– Jako smo ponosni na ovaj rezultat iz više razloga. U ukupnom poretku od 60 klubova koliko je nastupilo na državnom prvenstvu, zauzeli smo odlično 6. mjesto. Imamo jednu odličnu generaciju kadeta i juniora koji su u samom vrhu hrvatskog karatea, a osim njih dolaze i mlađi U14 uzrasta. Ovo državno prvenstvo je poslužilo i kao prvi od ukupno četiri bodovna turnira za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Veneciji u 10. mjesecu ove godine – ističu iz goričkog karate kluba pred kojima su pripreme za svjetski turnir za mlade koji će se krajem lipnja održati u Poreču.

Foto: Karate klub Velika Gorica

– To je drugi bodovni turnir, a kategorizirani je po kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. U većini kategorija su kvote ispunjene, to je 96 natjecatelja, a mi idemo prije kratke ljetne stanke pokušati ostvariti što bolji rezultat kako bi se približili tom mjestu ili mjestima za Svjetsko prvenstvo u Veneciji – dodaju iz kluba.

Foto: Karate klub Velika Gorica

Foto: Karate klub Velika Gorica

Foto: Karate klub Velika Gorica

Foto: Karate klub Velika Gorica

Foto: Karate klub Velika Gorica

 

Ova objava FOTO Gorički karate klub osvojio rekordan broj medalja, a Ema Jukić postala je dvostruka prvakinja Hrvatske se prvi puta pojavila na cityportal.hr.