Prijava

Vaša prijava

Zavirite u gnijezdo roda, nadjenite ptićima ime i osvojite nagrade

[]

Treću godinu za redom uživamo u tajanstvenom svijetu roda zahvaljujući kameri koja prenosi što se događa u gnijezdu rode 24 sata na dan. Posebnu pažnju plijene mlade rode, koje rastu nevjerojatnom brzinom. Mala tri ptića svaki su dan sve veća i veća pa ja vrijeme da dobiju imena. I ove godine iz Javne ustanove Zeleni prsten pozivaju građane da daju svoje prijedloge imena uz kratko obrazloženje.

Sudjelovati možete putem Facebook stranice ustanove do 5. srpnja, a potom će djelatnici izbor suziti na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice Javne ustanove Zeleni prsten. Autori odabranih imena na dobit će i vrijedne poklone.

– Život roda je vrlo dinamičan, rode stalno nešto rade. Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti – istaknula je ravnateljica Javne ustanove Tatjana Masten Milek.

U tijeku je i nagradni foto natječaj na temu bijele rode u ciljem promicanja važnosti zaštite i očuvanja ove strogo zaštićene vrste. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije, neovisno jesu li fotografije snimljene foto aparatom ili mobitelom. Krajnji rok prijema fotografija je petak, 2. kolovoza 2024. do 11 sati. Najbolje fotografije izabrat će žiri i pratitelji Facebook stanice JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, a Javna ustanova će ih otkupiti.

– Uživajte u tajanstvenom životu roda, fotografirajte rode, predložite imena za ovogodišnje ptiće i vjerujemo da ćete se i vi zaljubite u njih kao i one u naš prekrasan i bajkovit krajolik. Nagrade za najbolja imena kao i za najbolje fotografije vas čekaju – pozivaju iz Zelenog prstena.

Ako vas zanima tajanstveni život roda, što se događa u gnijezdu roda možete pratiti ovdje.

Ova objava Zavirite u gnijezdo roda, nadjenite ptićima ime i osvojite nagrade se prvi puta pojavila na cityportal.hr.