Prijava

Vaša prijava

Vikend u Buševcu: Štruklijada i tradicionalna proslava Ivanja uz bogat program

[]

Vikend u Buševcu bit će u znaku druženja i raznih aktivnosti, kojima će se obilježiti dan zaštitnika mjesta sv. Ivan Krstitelja. Tradicionalna proslava ‘Ivanja’ počet će u subotu 22. lipnja sedmim izdanjem Buševske štruklijade u organizaciji Društva žena Buševec.

Još uvijek se možete prijaviti za natjecanje u pravljenju štrukli. Prezentirajte svoje umijeće i uz malo sreće izborite titulu prvih štrukli Buševca. Štrukle će ocjenjivati žiri, a tu su i vrijedne nagrade.

22.06.2022. – Buševec – 5.Buševska štruklijada – foto:Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Buševske dekle pozivaju sve i da prijave svoje već napravljene gibanice bilo koje vrste da ih prijave na izbor za ‘Najbolju gibanicu’. Program počinje u 13 sati u velikom šatoru iza Doma kulture Buševec, a za dobar štimung pobrinut će se grupa Putnici.

Nedjelja je dan za 9. Buševsku biciklijadu koja starta u 13 sati iz Doma kulture, a na programu su još i sveta misa u 11 i 17 sati u crkvi Svetog Ivana Krstitelja.

Popodnevnu misu uveličat će pjevanje Ženskog vokalnog sastava KUD-a župe ‘Sveti Rok’ iz Skakavaca, a čiji će članovi nastupiti i u 18:15 sati u sklopu kulturno-umjetničkog programa u Domu kulture ‘Običaji kroz godinu’. Tu će se još predstaviti i FA ‘Dr. Ante Starčević’ iz Gospića, KUD ‘Mura’ iz Murskog Središća, KUD ‘Orljava’ iz Pleternice te susjedni nam KUD ‘Kravarsko’.

Foto: OSS Buševec

Poslije folklornog programa slijedi zabava uz Zakon šutnje, a u večernjim satima od 21:30 sat tradicionalno će se zapaliti Ivanjski krijes iza Etno zadruge Buševec.
Neće nedostajati niti bogate ponude izlagača na ‘Ivanjskom semenu’, djeca će se moći zabaviti u zabavnom parku ili sudjelovati u edukativnim radionicama, starinskim igrama, proštenju ili možete razgledati Muzej na otvorenom ‘Etno zadrugu’.

 

Ova objava Vikend u Buševcu: Štruklijada i tradicionalna proslava Ivanja uz bogat program se prvi puta pojavila na cityportal.hr.