Prijava

Vaša prijava

Pojačana buka iznad Velike Gorice: Borbeni avioni Rafalei u letačkoj akciji

[]

Dolaskom višenamjenskih borbenih aviona Rafale u Oružane snage Republike Hrvatske, nastavljena je daljnja obuka i usavršavanje pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva kako bi Hrvatska nastavila uspješno nadzirati i štititi svoj zračni prostor. Obuka pilota na avionima Rafale odvija se svakodnevno na području cijele države uz poštivanje svih sigurnosnih normi i zakonskih propisa.

Međutim, letenje nadzvučnim borbenim avionom, osobito u područjima u blizini aerodroma, nije moguće provesti bez buke avionskih motora. Naime, riječ je o izuzetno sposobnom avionu koji ima jako veliki dolet, odnosno vrijeme ostajanja u zraku.

U narednom razdoblju, buka avionskih motora moći će se čuti na cjelokupnom području Hrvatske tijekom dana, a povremeno i u večernjim satima. Tijekom provedbe planiranog letenja ne očekuje se probijanje zvučnog zida, ali je moguća kratkotrajna pojačana buka.

– Molimo sve građane za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke – ističu iz Ministarstva obrane.

Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt

Ova objava Pojačana buka iznad Velike Gorice: Borbeni avioni Rafalei u letačkoj akciji se prvi puta pojavila na cityportal.hr.