Prijava

Vaša prijava

Voda nije za piće u dijelu naselja Kurilovec, ali i grada, evo što kažu iz Vodoopskrbe

[]

VG Vodoopskrba zaprimila je danas nekoliko dojava građana o pojavi neugodnog mirisa vode. Kako doznajemo radi se o djelu naselja Kurilovec, Ulice Ivana Gorana Kovačića, Stjepana Fabijančića između Malogoričke i Miošićeve te Mioišćeva između Kurilovečke i Fabijančićeve.

Naime, iz VG Vodoopskrbe ističu kako je došlo do zamućenja vode te se trenutno vrši intenzivno ispiranje sustava te vjeruju da će se u skorije vrijeme riješiti problem.

– Do zamućenja i neugodnog mirisa najvjerojatnije je došlo do povlačenja vode u sustav iz nekog djela cjevovoda gdje je voda stajala, iz slijepog kraka. Opasnosti za građane vjerujemo da nema, no treba biti svakako na oprezu – govore nam iz Vodoopskrbe te mole korisnike tog djela grada za strpljenje, a preporuka je da se trenutno voda ne koristi.

– Molimo korisnike da privremeno ne koriste vodu iz sustava javne vodoopskrbe za piće, kuhanje i osobnu higijenu zbog prisutnog neugodnog mirisa o ćemu dežurne ekipe na terenu utvrđuju uzrok i provode intenzivna ispiranja mreže na spomenutim lokaciajama. O prestanku bilo kakvih ograničenja korisnici će biti obaviješteni putem pisanih obavijesti i lokalnih medija – navode iz Vodoopskrbe.

Cisterna s pitkom vodom kruži lokacijama, a ako situacija bude potrajala duže vrijeme, na pojedinim lokacijama ostavit će se manje cisterne s vodom za piće.

Ova objava Voda nije za piće u dijelu naselja Kurilovec, ali i grada, evo što kažu iz Vodoopskrbe se prvi puta pojavila na cityportal.hr.