Prijava

Vaša prijava

Za sanaciju krovišta i kao zahvalu za očuvanje njihove vrste, rode vam donose 92 eura

[]

Projektom „Zaštita i očuvanje bijele rode” vlasnicima objekata s područja Zagrebačke županije na čijim se krovovima nalaze gnijezda bijelih roda isplaćuje se naknada od 92 eura. Pola sredstava osigurava Fond za zaštitu okoliša, a drugu polovicu Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije.

Projekt ima za cilj očuvanje gnijezda bijele rode na krovovima objekata, kao i participaciju dijela troškova popravka krovišta.

– Rode isto gnijezdo mogu koristiti desetljećima pa čak i preko 100 godina, a kako ga svake godine nadograđuju, može doseći impresivne dimenzije i masu. Najveća zabilježena gnijezda mogu biti visoka i široka preko 2 metra te doseći masu od čak 1000 kilograma zbog čega može doći do oštećenja krovišta. Stoga krovovi na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode imaju kraći vijek trajanja – ističu iz Javne ustanove te ovom prilikom pozivaju sve koji u svojim dvorištima i krovovima imaju gnijezda bijele rode.

Kako bi ostvarili naknadu vlasnici objekata, koji sudjeluju u projektu, trebaju provjeriti već popunjene podatke u Obrascu koji su dobili na kućnu adresu, po potrebi izmijeniti ili ispuniti podatke koji nedostaju te potpisati.

Popunjeni i vlastoručno potpisani obrazac potrebno je poslati najkasnije do 19. kolovoza na adresu Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Ova objava Za sanaciju krovišta i kao zahvalu za očuvanje njihove vrste, rode vam donose 92 eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.