Prijava

Vaša prijava

Cijeli vikend pojačana buka iznad šire okolice Općine Lekenik

[]

U sklopu planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provodit će cijeli vikend, redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se ne očekuje probijanje zvučnog zida, ali se očekuje kratkotrajna pojačana buka.

Tako se u petak, subotu i nedjelju tijekom provedbe redovitih letačkih aktivnosti očekuje pojačana buka u vremenu od 13:45 do 16 sati iznad šireg područja Općine Lekenik.

Također, u vremenu od 14 do 14:30 sati očekuje se pojačana buka iznad područja Varaždinske županije radi sudjelovanja lovačkih aviona na zrakoplovnoj manifestaciji Croatian International Airshow Varaždin (CIAV) u Varaždinu.

– Ističemo kako Hrvatsko ratno zrakoplovstvo sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova u skladu s regulativom i pravilima koja reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj. Ovim putem građane molimo za podršku pilotima tijekom njihove obuke, kao i za strpljenje i razumijevanje zbog pojačane buke – ističu iz Ministarstva obrane.

Foto: Arhiva MORH/ T. Brandt

Ova objava Cijeli vikend pojačana buka iznad šire okolice Općine Lekenik se prvi puta pojavila na cityportal.hr.