Prijava

Vaša prijava

Rukometaši u renovaciji: ‘Stigla četiri nova igrača, otišla dvojica, i to će biti to. Osim ako…’

[]

Dok izbornik Dagur Sigurdsson priprema ono najbolje što hrvatski rukomet ima za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, dok se sama elita priprema okupiti u olimpijskom selu, na klupskim rukometnim razina u tijeku je – godišnji odmor. Barem za igrače, koji svatko na svoj način skuplja snagu za novu sezonu, dok su ljudi koje vode klubove ipak u pogonu. Kao što je, primjerice, u punom pogonu direktor HRK Gorice Vlado Malbašić sa suradnicima.

– Stvari za sad idu po planu po pitanju slaganja momčadi. Doveli smo četvoricu igrača, a otišli su samo Kajo Cikatić u makedonski Pelister i Matej Svržnjak u Sesvete. Ne bude li nekih novih odlazaka, nikoga više nećemo ni dovoditi. U slučaju da netko od stožernih igrača ipak ode, svakako ćemo reagirati – kaže Malbašić.

Dvojica od te četvorice novih poznati su od ranije. Obojica rođeni 2002. godine, obojica vanjski igrači, obojica s kvalitetom koja bi morala biti od pomoći Gorici. Došli su, dakle, Marin Lisac iz Dubrave, bivši juniorski reprezentativac, koji je u nacionalnom dresu dobro i zlo dijelio, između ostalih, i s Jakovom Neralićem, još jednim novim igračem Gorice. Dečko iz Dugog Sela stigao je nakon epizode u Rudama… I to se zna još tamo od početka lipnja.

Malo nakon toga stigla su i dvojica igrača koji će izravno mijenjati dvojicu koja su otišla. Umjesto Cikatića, na crti će tako ordinirati Matej Komljenović, još jedan dojučerašnji igrač Dubrave, još jedan juniorski reprezentativac, još jedan igrač kojeg jako dobro poznaje trener Gorice Matej Mišković. Koji je, usput budi rečeno, bio izbornik reprezentacije u kojoj se cijelo ovo društvo spojilo.

Svržnjaka bi na poziciji desnog vanjskog trebao mijenjati mladi, tek 18-godišnji Marko Grubišić, koji je dosad igrao za drugu momčad Zagreba. Visoki, talentirani lijevoruki igrač nije došao na posudbu, nego je postao igrač Gorice, što je puno bolja opcija za Goricu, koja će tako još malo pojačati svoj mlađahni kontigent.

Domaći dečki Zvonimir Turkalj i Fran Solariček produžili su ugovore, učinili su to i Jakov Dujić, Rok Malin te Juro Čakarić, koji je imao i ozbiljnu kombinaciju za odlazak u inozemstvo, a tu su i dalje i senatori Hrvoje Ceković i Ivan Laljek, koji su prošle sezone na sve načine vodili ovu momčad. Bilo bi sjajno da tako i ostane, da ne bude razloga za nove dolaske, no naravno da je po tom pitanju sve moguće.

– Velika nam je čast što je jedan igrač Gorice, konkretno Kajo Cikatić, dobio priliku otići u klub koji će igrati Ligu prvaka, a ne iznenađuje nas ni to što još neki naši igrači imaju ponude. Međutim, svi oni znaju i da u Gorici imaju prilike za nove iskorake, pogotovo s obzirom da imamo trenera poput Mateja Miškovića, jednog od onih zbog kojih igrači žele doći u vaš klub, ali i u njemu ostati. Opet ću ponoviti, dođe li do nekog odlaska u razdoblju pred nama, bit ćemo spremni reagirati – kaže Malbašić.

Krajem srpnja renovirana Gorica će se okupiti na pripremama za novu sezonu, bit će to prema svemu sudeći mlada i poletna momčad, na čelu s trenerom koji je u svim dosadašnjim sredinama dokazao da zna što radi. Liga za prvaka, naravno, opet će biti glavni cilj… Akcija kreće od 7. rujna, kad je na rasporedu prvo kolo Paket24 Premijer lige. Ponovno će se liga dijeliti u dvije skupine, a u onoj goričkoj bit će Nexe, Bjelin Spačva, Varaždin, Dubrava, Karlovac, Čakovec i Moslavina.

Ova objava Rukometaši u renovaciji: ‘Stigla četiri nova igrača, otišla dvojica, i to će biti to. Osim ako…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.