Prijava

Vaša prijava

Pečenici, radionice, oldtimeri i svjetlosna rapsodija skulptura u dvorištu kurije Alapić

[]

U želji da ožive staro zdanje kurije Alapić i samo mjesto, Udruga ‘Vukovina u srcu’ u suradnji s Muzejom Turopolja, Pučkim otvorenim učilištem, ostalim lokalnim društvima i udrugama organiziraju već poznatu ljetnu manifestaciju “Vidim, čujem i mirišim ljeto” u Vukovini.

Kako bi održali tradiciju turopoljskog kraja, ljeto u Vukovini donosi nastavak manifestacije kojom se stari podsjećaju, a mladi poučavaju običaju pečenja pečenika na selu što će biti popraćeno drugim sadržajima za publiku svih uzrasta.

U dvorište kurije koja je spomenik kulture, 3. kolovoza od 18 sati, uz pečenje pečenika posjetitelji će moći uživati i u izložbi, kazališnim predstavama, a za filmski dio večeri pobrinut će se Kino Gorica.

– Uz projekciju filma, djeca i odrasli će uživati u kreativnim radionicama oslikavanja tradicionalnih drvenih igračaka “z Bistre”, igrama s otučkima/tulcima/tulinjem, vožnji neobičnim oldtimerima, kočijom i još kojekakvim neobičnim vozilima. Svemu će u sumrak posebnu čar dati i svjetlosna rapsodija kojom će se na poseban način istaknuti skulpture kipara Mladena Mikulina – ističu iz Udruge.

Ova objava Pečenici, radionice, oldtimeri i svjetlosna rapsodija skulptura u dvorištu kurije Alapić se prvi puta pojavila na cityportal.hr.