Prijava

Vaša prijava

Poduzetnicima početnicima za razvoj poslovanja dodijeljeno prvih 350 tisuća eura

[]

Zagrebačka županija krenula je s dodjelom bespovratnih sredstva za razvoj poduzetništva. Tako su danas dodijeljeni ugovori ukupne vrijednosti gotovo 350 tisuća eura za poduzetnike početnike. Temeljem javnog natječaja sredstva u iznosu do 2.000 eura dobila su 183 poduzetnika početnika s područja Zagrebačke županije. Uskoro slijedi i dodjela 1,75 milijuna eura bespovratnih sredstava poduzetnicima koji se bave proizvodnim i neproizvodnim djelatnostima.

– Rebalansom proračuna s početnih milijun eura, povećali smo sredstva za bespovratne potpore poduzetnicima na rekordnih 2,1 milijuna eura, čime se može pohvaliti rijetko koja županija – rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, osvrnuvši se i na posljednje pokazatelje Fine prema kojima su poduzetnici Zagrebačke županije u 2023. godini prema kriteriju ukupnih prihoda, prosječnoj neto plaći i izvozu zauzeli visoko drugo mjesto, odmah iza poduzetnika Grada Zagreba.

– Zahvaljujući takvim rezultatima poslovanja poduzetnika, raste i županijski proračun čime smo u mogućnosti graditi škole, obnavljati ceste i općenito stvarati uvjete za kvalitetniji život svih naših stanovnika – rekao je Kožić.

Foto: Zagrebačka županija

Na dodijeljenim potporama u ime svih poduzetnika početnika zahvalila je Valentina Mutak iz Vrbovca čiji se obrt bavi održavanjem i popravkom motornih vozila, a dobivenu potporu u iznosu od 2.000 eura utrošit će za nabavu dvostupne dizalice.

– Imamo tri zaposlena djelatnika i tri praktikanta, a zahvaljujući ovakvoj potpori možemo unaprijediti svoje poslovanje – rekla je Mutak.

Ova objava Poduzetnicima početnicima za razvoj poslovanja dodijeljeno prvih 350 tisuća eura se prvi puta pojavila na cityportal.hr.