Prijava

Vaša prijava

Promjena plana: Skupština poništena, HNK Lukavec je opet NK Lukavec!

[]

Sadržajno je ljeto u tijeku na lukavečkom Lukavellu, nogometnom centru koji je dogurao i do domaćinstva nacionalnim reprezentacijama, ali i mjestu na kojem se u posljednjih 20-ak dana dogodilo cijeli niz promjena, uključujući i ove posljednje…

Cijeli koloplet događanja i preokreta započeo je, da ponovimo gradivo, odlaskom dugogodišnjeg predsjednika Gorana Guteše, ali i sportskog direktora Tomislava Gligore, dvojca koji je predvodio priču koja je završila u četvrtom rangu hrvatskog nogometa, u 3. NL Centar, s unaprijeđenom infrastrukturom i potpuno novim imidžem kluba.

Njihovim odlaskom, kojeg će jedna strana nazivati nekorektnim, a druga logičnim i već dugo najavljivanim, klub je ostao u rukama ljudi iz dotadašnjeg upravnog odbora, a za novog predsjednika na izvanrednoj je skupštini izabran Dubravko Fučkala, dok je dopredsjednik postao Darko Stanilović, poznatiji kao Stendi.

Okupljen je i novi upravni odbor, koji je odmah došao do zaključka da je ovaj rang previsok i da se ide dvije lige niže, u JŽNL, a netko se u cijelom tom društvu dosjetio i da bi bilo najbolje ugasiti klub i pokrenuti novi pravni subjekt.

– Da, klub se više neće zvati NK Lukavec nego HNK Lukavec. Učinili smo to da bismo se osigurali od potencijalnih kostura iz ormara, nekakvih dugovanja – objasnio je tad novi predsjednik Fučkala.

Nakon što je stvar postala javna, počela su i propitkivanja. Predstavnicima drugih klubova nije bilo jasno kako novoosnovani klub, što je HNK Lukavec bio, može ići u JŽNL, odnosno po novome Premijer ligu Zagrebačke županije, umjesto da krene iz najnižeg ranga, od 2. ŽNL, kao i svi novoosnovani klubovi. Povezivalo se to s Inkerom iz Zaprešića, koji je odmah iskočio kao kandidat za preuzimanje mjesta koje je ostalo upražnjeno u 3. NL Centar, a nejasnoća je u svemu skupa bilo koliko hoćeš.

Uostalom, klub koji je tek osnovan ne može ući u sustav financiranja Zajednice sportskih udruga, što bi značilo da u sljedeće tri sezone HNK Lukavec ne bi dobio ni eura financijske pomoći. I tu je negdje sijevnula nova ideja: ajmo se mi vratiti na staro…

– Izvanredna skupština je poništena, kao i sve odluke koje su na njoj donesene. Odmah smo napravili i novu skupštinu, nakon koje je odluka da se klub ne gasi. Ostajemo NK Lukavec i natjecat ćemo se u jedinstvenom rangu županijskog nogometa, dvije lige niže nego dosad – javio se predsjednik Fučkala s posljednjim novostima.

U tim, novim okolnostima, postaje jasno koliko je ova prethodna ideja bila besmislena. I koliko se netko “zaigrao”. NK Lukavec, dakle, ide dalje uz normalno financiranje iz Zajednice, a rang natjecanja više nije sporan.

– Vodstvo kluba donijelo je odluku o istupanju iz 3. NL Centar, a istovremeno i podnijelo zahtjev za sudjelovanjem u Premijer ligi ZŽ. Tu je sve legitimno, budući da propisi kažu kako klub koji istupa u svom rangu može sudjelovati u bilo kojem od nižih rangova. Da su željeli, Lukavčani su mogli igrati i 4. NL Središte, ali zahtjev je podnesen za još jedan rang niže – objasnio je Željko Mihalj iz županijskog nogometnog saveza.

Već u petak NK Lukavec će tako, u novim okolnostima, krenuti s pripremama za novu sezonu.

– Formirali smo potpuno novu seniorsku momčad, u ovom trenutku imamo 20-ak igrača koje smo skupljali gdje smo uspjeli. Dio ih je mlađih, dio ih se vratio nogometu, dio došao iz drugih sredina… Radit ćemo i dalje na dovođenju igrača, a novim trenerom imenovali smo Romana Župetića – otkrio je Fučkala.

Dakle, NK Lukavec ide dalje. U šestoj ligi, s novim predsjednikom, trenerom i igračima, u drukčijoj stvarnosti.

Kako će izgledati nova stvarnost Inkera iz Zaprešića, hoće li zaista “Div iz predgrađa” u 3. NL Centar, doznat ćemo nakon sastanka u HNS-u u četvrtak.

Ova objava Promjena plana: Skupština poništena, HNK Lukavec je opet NK Lukavec! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.