Prijava

Vaša prijava

Tko će graditi gorički Centar za starije?

[]

Raspisan je natječaj kojim Grad Velika Gorica traži izvođača radova za izgradnju Centra za starije osobe u Velikoj Gorici u vrijednosti 7, 6 milijuna eura. Centar će se graditi na adresi Podložnica 4 odmah pored Poduzetničkog inkubatora, a prostirat će se na gotovo šest tisuća kvadrata.

Cilj projekta je unaprijediti razvoj socijalnih usluga u zajednici u svrhu poboljšanja dostupnosti integrirane cjelovite skrbi za starije osobe i prevencije institucionalizacije na području Zagrebačke županije. Izgradnjom Centra stvorit će se preduvjeti za pružanje cjelovite skrbi starijim osobama koje žive kod kuće kroz izvaninstitucijski oblik skrbi.

Podsjetimo kako će smještajni kapaciteti za cjelodnevni boravak biti 102 mjesta, a izvaninstitucijske usluge bit će za više od 500 korisnika.

Riječ je o tipu Centra koji ne postoji trenutno nigdje u Hrvatskoj. Njegova dodatna specifičnost je što će uz socijalne, pružati i zdravstvene usluge. Imat će ambulantu obiteljske medine, fizikalnu terapiju, kineziterapiju i sve ono što je našim sugrađanima u toj dobi najpotrebnije.

Izgradnju goričkog Centra sufinancirat će Vlada s 6,1 milijun eura osiguranih iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Rok za dostavu ponuda je 20. kolovoza, a nakon uvođenja u posao izvođač bi posao trebao dovršiti kroz 16 mjeseci.

Ova objava Tko će graditi gorički Centar za starije? se prvi puta pojavila na cityportal.hr.