Prijava

Vaša prijava

Vrhunski gol Štigleca iz slobodnjaka, Gorica remizirala s jakim Konyasporom

[]

Četiri dana nakon prvog poraza na pripremama, 0-3 u sudaru s mađarskim drugoligašem Budafokijem, nogometaši Gorice ponovno su otišli na kratki put do Slovenije, ovoga puta u gradić Radomlje, gdje ih je čekala peta provjera ovog ljeta. S druge strane bio je dosad vjerojatno najkvalitetniji protivnik, etablirani turski prvoligaš Konyaspor, ali trener Rajko Vidović nije dopustio da mu snaga protivnika, kao ni poraz od nekoliko dana ranije, utječe na planove.

Krenuo je tako u utakmicu s velikim brojem mlađih igrača, s kombiniranom postavom u kojoj je na golu bio Banić, u zadnjoj liniji Đekić, Gurlica, kapetan Krizmanić i Sušak, a u sredini terena debitant Čaić, Skrbin i rekonvalescent Ndockyt. Prema naprijed su startali Šlogar, Majić i Cruz, a prvotni plan bio je da ta postava ostane na travnjaku kroz prvih sat vremena, pa onda prepusti svoja mjesta neslužbenim prvotimcima.

U takvom, šarenom sastavu, Gorica je dobro parirala Turcima, koji su imali dvije prilike u tih prvih 45 minuta, a dvije dobre situacije imala je i Gorica. U otvaranju utakmice iz daljine je zaprijetio Toni Majić, a u završnici poluvremena Ante Sušak je naciljao okvir gola. Uspjeli su igrači Konyaspora i zabiti gol u 20. minuti, no on je odmah poništen zbog zaleđa.

Prve promjene planova stigle su na poluvremenu, jer svih 11 promjena trener Vidović napravio je već na polovici utakmice. Nakon što je prvih pola sata dobio Banić, u zadnjih 15 prvog i prvih 15 minuta drugog poluvremena branio je Žiger, kojeg je u posljednjih pola sata zamijenio Božidar Radošević. Obrana je u nastavku zaigrala u sastavu Matković – Maloča – Leš – Štiglec, vezni red držali su Lazarov, Kapulica i mladi Vrzić, po krilima jurili Jurić i Majstorović, a u vrhu napada zaigrao je Marko Kolar.

Trener Konyaspora mijenjao je nakon sat vremena igre, kad je promijenio cijelu postavu, a u svemu tome izgubilo se ponešto na ritmu, no ubrzo je stigao i prvi gol na utakmici. Turci su slagali napad po lijevoj strani, ubacivanje je otišlo u sredinu, a tamo je bio 33-godišnji Sokol Cikalleshi, albanski napadač kojeg pamtimo iz dana u RNK Splitu. Reagirao je u toj 70. minuti baš golgeterski, iz prve ubacivanje proslijedio u malu mrežicu goričkoga gola te bacio Goricu u minus.

Nisu Goričani previše prijetili u tom nastavku, zapisan je ostao samo pokušaj Luke Vrzića s distance, a rezultat je na početak vratio Dino Štiglec. Slobodan udarac Gorica je dobila na desnoj strani, na poziciji iz koje je logično bilo očekivati ubacivanje u sredinu, no Štiglec je svojom ljevicom opalio prema golu i pogodio bliži kut za 1-1. Zaista lijep gol, sjajno izveden slobodnjak koji je iznenadio golmana Konyaspora i vratio Goricu u igru.

Do kraja promjena više nije bilo, nije bilo čak ni opasnih situacija pred bilo kojim golom, pa je Gorica upisala prvi remi na pripremama. S respektabilnim protivnikom, u kombiniranom sastavu, što djeluje poprilično ohrabrujuće nakon ružnog poraza u subotu.

Završni test uoči početka prvenstva Goričani će odraditi u subotu od 18.30 sati na svom stadionu, u goste za “generalku” dolazi dojučerašnji prvoligaš Rudeš. A onda, tjedan dana poslije, na red dolazi otvaranje sezone protiv Varaždina…

Ova objava Vrhunski gol Štigleca iz slobodnjaka, Gorica remizirala s jakim Konyasporom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.