Prijava

Vaša prijava

TOP 10 najboljih niche parfema 2024

[]

Povijest niche parfema uvijek je povezana s luksuzom, jedinstvenošću i izražajnošću. Ova priča možda nije za svakoga, ali će uvijek postojati za svoje ljude koji vole biti drugačiji. Zato je MAKEUP za vas pripremio top 10 niche parfema, jer sigurno znamo da svi vole biti u boemskom svijetu baš kao i mi!

Creed Aventus

U čast 250. obljetnice francuske parfemske kuće Creed 2010. godine predstavljen je luksuzni muški miris Aventus. Ovaj niche parfem odražava sliku samouvjerenog, hrabrog i energičnog muškarca, spremnog na nove izazove i podvige. Dinamična i šarmantna kompozicija Aventusa stvorena je za one koji se ne boje istaknuti iz gomile.

Gornje note parfema impresioniraju svijetlom eksplozijom zrelog ananasa, sočnog crnog ribiza, svježeg bergamota i hrskave zelene jabuke. U srcu mirisa razvija se melodična simfonija šarmantne ruže, nježnog jasmina, trpke breze i dubokog pačulija. Donje note upotpunjuju kompoziciju bogatim akordima ambergrisa, hrastove mahovine i slatke vanilije, dajući joj cjelovitost i sofisticiranost.

Aventus je odvažan, optimističan i opojan miris koji je savršen za modernog muškarca s živahnim individualnim stilom. Ne samo da naglašava hrabrost, već i dodaje samopouzdanje u svakom koraku.

Byredo Gypsy Water

Miris Byredo Gypsy Water odražava esenciju slobode prožetu magičnom snagom prirode. Naziv “Gypsy Water” u prijevodu znači “ciganska voda”, a upravo se taj duh slobode i lutanja ogleda u kompoziciji. U mirisu se mogu osjetiti drvenaste note šume, iglica i cvijeća koje zajedno stvaraju jedinstven spoj prirode i mističnosti.

Da bi se dala aroma modernosti, u buket su dodane note svježeg limuna i slatke vanilije. Kako bi se reproducirao sveti i mistični ritam ciganskog života, melodiji mirisa dodane su čarobne note tamjana, smreke i ambre.

Ovaj unisex niche parfem prikladan je i za muškarce i za žene, savršeno nadopunjujući izgled onih koji cijene eklektičnost i prirodne mirise. Byredo Gypsy Water je miris za one koji žele osjetiti harmoniju s prirodom i utjeloviti duh istinske slobode.

Acqua di Parma Colonia Pura

Vedrina, lakoća i sofisticiranost stanovnika sunčane Italije nadahnula je parfimere poznatog brenda Acqua di Parma da kreiraju jedinstveni miris Acqua di Parma Colonia Pura koji fascinira i muškarce i žene.

Parfemska simfonija započinje okrepljujućim, osvježavajućim akordima citrusa – naranče i bergamota, koji su nadopunjeni laganom hladnoćom ozonskih nota. U “srcu” mirisa cvjetaju note jasmina sambaka, koje se razvijaju u bogatu cvjetno-biljnu aromu s mošusnim nijansama. Ovaj šarmantni buket upotpunjuje topla perjanica balzamičnog drveta pačulija, plemeniti zvuk bijelog cedra i senzualni miris mošusa.

Acqua di Parma Colonia Pura je niche parfem koji utjelovljuje duh Italije, ispunjava energijom i elegancijom, pruža nezaboravne osjećaje i stvara sliku koja ostavlja trag u sjećanju.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 Extrait de Parfum

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 je luksuzni miris koji će osvojiti srce i najzahtjevnijeg poznavatelja parfema. Ova nevjerojatna skladba izgrađena je na izvornom preplitanju drvenih, orijentalnih i cvjetnih akorda, skrivajući u svom zvuku privlačnu tajanstvenost i zavodljivu pikantnost.

Vlasnik takvog parfema osjećat će se lako i samouvjereno, očaravajući sve oko sebe svojom magnetskom aurom. Baccarat Rouge 540 nije samo parfem, on je umjetničko djelo sposobno stvoriti atmosferu izuzetnog luksuza i jedinstvenog šarma oko svog vlasnika.

Amouage Interlude for Man

Amouage Interlude for Man utjelovljuje ravnotežu i sklad, stvarajući senzualnu kompoziciju dizajniranu za snažne, samouvjerene muškarce. Odražava odlučnost i svrhovitost, naglašavajući sposobnost i čvrstoću svojih vlasnika, koji se odlikuju smislom za stil, poznavanjem mode i pravi su poznavatelji ljepote.

Inventivna upotreba smirne i tamjana u parfemskoj piramidi daje osjećaj unutarnje ravnoteže i mira, podsjećajući na pobjedu nad kušnjama i svladavanje prepreka.

Veličanstvenost ovog mirisa naglašava tamnoplava bočica na vrhu sa zlatnim čepom u obliku krune. U središtu bočice, amblem marke podsjeća na blistavo sunce, simbolizirajući veličinu i sjaj.

Nasomatto Black Afgano

Ova zavodljiva parfemska voda dizajnirana je za svakoga tko obavija toplim i dubokim zvukom, ispunjenim snažnom energijom. Budi najblistavije osjećaje i otkriva najbolje osobine ljudske prirode.

Ovaj niche parfem je dobio ime po dobro poznatoj narkotičkoj supstanci. Parfemski genij Alessandro Gualtieri, poznat po svojim neobičnim i ekscentričnim kreacijama, u svom je sljedećem remek-djelu utjelovio

posebno shvaćanje istočnjačkih mirisa, kombinirajući hipnotičke cvjetne note s psihodeličnim biljnim nijansama.

Nenadmašna kompozicija parfema Nasomatto Black Afgano daje slici svog vlasnika moćnu strast, uzbudljivu snagu i magnetsku privlačnost zahvaljujući skladnoj kombinaciji iskreno senzualnih komponenti. Ovaj miris vas prenosi u daleku vruću pustinju, gdje vas pješčane dine podsjećaju na nedavnu oluju, a nemilosrdno sunce prži zemlju. Odjednom se pojavljuje spasonosna oaza, koja oživljava – ovo je Black Afgano. Ovaj parfem će vam sigurno postati omiljena droga.

Xerjoff Tony Iommi Monkey Special

Majstori brenda Xerjoff, zajedno s legendom hard rocka, gitaristom Black Sabbatha, Tonyjem Iommijem, kreirali su ekspresivan i mističan unisex miris The Tony Iommi Monkey Special tijekom pandemije. Nadahnut strašću prema glazbi i njezinim snažnim učinkom na osjetila, ovaj miris prenosi višestruku prirodu rocka 60-ih i 70-ih. Vatreni i nesputani istočnjački motivi, satkani od kontrasta, utjelovljuju zvuk Iommi 64 Monkey Special gitare.

Aromatična piramida otvara se opojnim i toničnim akordima ruma, sočnim naletima marakuje, citrusnog bergamota i mirisnog geranija. Srčane note otkrivaju nijanse cimeta, singapurskog pačulija, tople kože i baršunaste bugarske ruže. Trag za sobom ostavlja zavodljive nijanse karamele, vanilije, tonke, sandalovine, labdanuma, ambergrisa i mošusa.

Serge Lutens Feminite du Bois

Niche parfem Feminite du Bois od Sergea Lutensa kultni je miris koji je postao prava senzacija u svijetu parfumerije od svog izlaska 1992. godine. Bio je toliko drugačiji od ostalih da je s jedne strane osvajao srca, a s druge – izazivao čuđenje. Posebnu pažnju privukla je komponenta “apsolut cedrovine” koja je prvi put korištena u parfumeriji.

Inovativni pristup Sergea Lutensa se isplatio: Feminite du Bois postigla je izuzetan uspjeh. Godine 2009. ovaj je popularni miris reinkarniran, vraćajući u život remek-djelo u kojem ponovno mogu uživati obožavatelji diljem svijeta.

Miris Feminite du Bois Sergea Lutensa daje sliku elegancije i bogatstva zahvaljujući akordima cedra iz Virginije, cimeta, breskve i šljive. “Srce” kompozicije osvaja eteričnim uljima cvijeta naranče, ljubičice i ruže. Mirisni trag fascinira i zavodi romantičnim notama vanilije, mošusa, sandalovine i benzoina.

BDK Parfums Gris Charnel

Ništa tako brzo ne otkriva pravi karakter osobe kao odabir parfema. Uniseks niche parfem Gris Charnel francuskog brenda BDK Parfums utjelovljuje imidž elegantne, samouvjerene i vesele osobnosti. Ova orijentalno-začinska kompozicija podsjeća na tmurno pariško jutro, kada mirisi u zraku postaju posebno uočljivi – tu su i nježni mirisi cvijeća, i aroma jakog čaja iz najbližeg kafića, i note egzotičnih biljaka koje se mogu gledano s prozora stare kuće.

Gornje note parfemske piramide predstavljaju kombinaciju svježih slatkih akorda smokve s limunsko-eukaliptusnim nijansama kardamoma i plemenitog crnog čaja. Srčane note osvajaju balzamično-dimnim zvukom bourbon vetivera i slatko-puderastim motivima irisa. Konačni akord dodaje toplinu i sofisticiranost zahvaljujući orašastim karamelnim tonovima zrna tonke i suncem ugrijane sandalovine.

Maison Martin Margiela Replica Matcha Meditation

Maison Margiela REPLICA Matcha Meditation Unisex Eau de Toilette sve nezaboravne trenutke pretvara u pravi užitak. Ovaj zen miris stvara aromatičan osjećaj radosti i harmonije, koji podsjeća na trenutke kada uživate u šalici svježe skuhanog matcha čaja u ugodnoj atmosferi svog doma. Savršen za muškarce i žene, senzualni zeleni miris dio je kolekcije Replica, inspiriran našim sjećanjima.

Početne note su svijetli tonovi bergamota, praćeni esencijom mandarine. Njihova kombinacija izražena je akordom zelenog čaja. Miris se razvija tijekom vremena s notama matcha čaja pojačanim jasminom i cvijetom naranče. Topli dojam završava akordima benzoina, mahovine i bijele čokolade.

Miris Maison Margiela REPLICA Matcha Meditation daje mir i opuštanje, kao nakon ugodne meditacije. Trenutačno prenosi vaše misli na ugodna mjesta, omogućujući vam da uživate u svakoj sekundi stvarnog trenutka.

Odaberite svoju priču i uronite u ovaj svijet luksuza i užitka zajedno s niche parfemima koji vam mogu promijeniti život!

Ova objava TOP 10 najboljih niche parfema 2024 se prvi puta pojavila na cityportal.hr.