Prijava

Vaša prijava

Mikanović: Trenirao sam, igrao nogomet s prijateljima i došao u Goricu spreman

[]

U petak poslijepodne potpisao je ugovor, odradio snimanje i fotografiranje, a zatim i prvi trening s novim suigračima. Već dan poslije, u subotu od 19 sati, na rasporedu je bila generalna proba protiv Rudeša i malo je tko očekivao da će Dino Mikanović (30) odmah biti na terenu od prve minute. Međutim, treneru Rajku Vidoviću očito je samo jedan trening bio dovoljan da zaključi kako je njegovo posljednje pojačanje stiglo – spremno!

– Dobro, ne mogu reći da sam sto posto spreman, ali bit ću vrlo brzo! – poručuje Mikanović.

– Imam ja svog trenera u Oriovcu, uvijek s njim treniram kad sam tamo, a tako je pogotovo bilo ovoga puta, budući da sam znao da se u svakom trenutku nešto može otvoriti. Trenirao sam i s NK Mladosti iz Cernika, klubom u kojem sam napravio prve nogometne korake, to je moja ekipa, prijatelji… Uglavnom, nogomet se stalno igra – objasnio je novi bek Gorice nakon što je ekspresno debitirao za peti klub u svojoj karijeri.

Koliko se to doista brzo dogodilo govori i činjenica da je debitansku utakmicu odigrao u dresu bez broja. Bijela dvojka bila je spremna za predstavljanje, ali Gorica je protiv Rudeša igrala u crveno-crnoj kombinaciji, pa je Mikanović igrao praznih leđa. I, što je još važnije, igrao je vrlo dobro, pokazavši da može istrčati i više od 70 minuta u ovom trenutku. U trenutku kad je izlazio s terena i prepustio mjesto Mariju Matkoviću, Gorica je imala 2-0, a na kraju je pobjedu dodatno povrdio Jurić za konačnih 3-0.

– Dobro je, moramo biti zadovoljni. Vrijeme je bilo jako teško, nije bilo lako disati, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. I veselimo se početku prvenstva, utakmici protiv Varaždina – kaže Mikanović.

Nije se još pošteno smjestio, a već je uletio u žrvanj, pa će prvi dani u novom klubu biti nešto užurbaniji nego inače. U prilagodbi će pomoći i nekoliko poznatih lica.

– Sve ide po planu, i dalje upoznajem dečke, nove suigrače, iako neke od njih znam i od ranije, bilo da sam igrao s njima ili protiv njih. I ovih dana bio sam u kontaktu s Maločom, čak i s Banićem, a znam i Pršira, Krizmanića, Radoševića… Ove ostale jedva čekam još bolje upoznati, da što prije postanemo prava ekipa – govori Mikanović.

Došao je u Goricu nakon dvije i pol godine u Hajduku, što će reći da je potpuno unutra kad je u pitanju HNL. Kako poznaje igrače Gorice, tako poznaje i sve ostale, uključujući i Varaždin, koji stiže u subotu od 21 sat.

– Varaždin je dobra momčad, igra jako dobar nogomet, ali mi moramo gledati sebe, manje protivnika. S kime god igrali, bitno je da mi budemo u pravom izdanju – zaključuje Mikanović.

Ova objava Mikanović: Trenirao sam, igrao nogomet s prijateljima i došao u Goricu spreman se prvi puta pojavila na cityportal.hr.