Prijava

Vaša prijava

Kako je Mraclin zabio petardu Kurilovcu: ‘Znam što radim svojim igračima…’

[]

U subotnje poslijepodne, sat vremena prije nego što će HNK Gorica, neupitni “broj jedan” u turopoljskoj nogometnoj piramidi, odraditi svoju generalnu probu protiv Rudeša, na mraclinskoj Grabi organiziran je prijateljski okršaj “broja dva” i “broja tri” u istoj toj piramidi. Kurilovec je stigao u goste Mraclinu, Senad Harambašić s jedne i Marko Biljan s druge strane pokušavali su što bolje odraditi zacrtano, pa je obojici konačan rezultat u lokalnom derbiju zapravo bio manje važan.

Iako, rezultat je odjeknuo. Mraclin, klub iz petoga ranga, s visokih je 5-2 pobijedio Kurilovec, klub iz četvrtog ranga.

– Iskreno, i ja sam se malo iznenadio, nisam očekivao da ćemo baš tako dobro izgledati… Zapravo, da budem do kraja iskren, nisam uopće znao što očekivati, jer ipak smo odradili tek četiri treninga i u ovoj utakmici zapravo sam se bazirao sam se na ono što smo raditi u ta četiri treninga – kaže trener Mraclina Marko Biljan, koji je tako impresivnom pobjedom debitirao na klupi jednog od favorita za vrh 4. NL Središte.

Za Mraclin je dvaput zabijao Dianežević, a po jedanput Rajić, Brdek i Hajduk. S druge strane, na 1-1 je izjednačio Salihović, a na 4-2 u tom trenutku smanjio Selman.

– Što se posjeda i dominacije tiče, Kurilovec je tu bio bolji pola sata po poluvremenu, a mi smo hvatali svoje trenutke. Zatvorili smo im sredinu, oduzimali loptu i kroz tranziciju dolazili do situacija. Isto je bilo i u prvom i u drugom poluvremenu. Pri čemu je naša realizacija bila stvarno vrhunska, promašili smo možda jednu ili dvije prilike… Ali dobro, velika je stvar i stvoriti šest-sedam šansi protiv momčadi kao to je Kurilovec – svjestan je Biljan.

Pomogao je Mraclinu i nešto sporiji travnjak, na terenu kojem bi dobro došlo šišanje, a nešto potpunijoj slici pomogla bi i dva pomoćna suca, kojih ovom prilikom nije bilo. Unatoč svim tim detaljima, utakmica je ispunila svoju svrhu.

– Da, definitivno, jako korisna utakmica i za jedne i za druge. Svakome iz svojih razloga, s obzirom da smo i u različitim fazama priprema, ali poraz za mene i nije neko veliko iznenađenje. Očekivao sam knap utakmicu, tako bi to nekako i završilo rezultatski da su neke sitnice bile malo drukčije, no to mi je manje važno. Od trenera sam koji ne pridaju značaj rezultatu tijekom priprema, puno mi je važnije ispunjavati ciljeve u skladu s našim planom i programom. A to smo definitivno napravili i ovoga puta – ističe trener Kurilovca Senad Harambašić, uz dodatak:

– Dobro sam znao što mogu očekivati jer dobro znam što radim svojim igračima. Mi smo u petak, dan prije utakmice, imali težak trening od dva i pol sata, svjesno sam igračima oduzeo moć kako bih vidio reakciju glave. I nije to loše izgledalo što se tiče igre, dok su golovi padali iz naših gotovo kardinalnih pogrešaka, koje su i normalne u ovoj fazi priprema, uz ovako težak rad.

 

Marko Biljan ovog je ljeta preuzeo Mraclin, a sad je i debitirao na klupi novoga kluba… Foto: Vitomir Štuban

Zadovoljni su tako kućama otišli i jedni i drugi, koliko god će logika reći da su zadovoljniji bili pobjednici.

– Naravno da je uvijek lijepo pobijediti, pogotovo tako jakog protivnika, ali nisam uopće usmjeren na rezultat – kaže i domaći trener Biljan.

– Lijepo je u Mraclinu, vidi se da selo živi s klubom, to je jako lijepo, vidjelo se to i po lijepom popunjenim tribinama na ovoj utakmici, unatoč vrućini, ali zapravo se u ovih prvih nekoliko dana nisam puno obazirao na sve te vanjske faktore. Fokusiran sam na momčad, na svaki trening, a sjajna je stvar što dečki sve jako lijepo usvajaju. Željni su rada, a ja sam im pokušao pružiti malo drukčiji pristup treningu i radu u nekim detaljima, što se njima očito sviđa – dodaje trener Mraclina.

Nakon svega, subota i rasplet u lokalnom derbiju praktički su već zaboravljeni, jer od ponedjeljka kreće i novi ciklus napornog rada.

– Treniramo četiri puta tjedno, plus utakmica, a taj ćemo ritam pokušati držati do početka prvenstva. Malo nas je poremetila odluka da prvenstvo krene tjedan dana ranije, taj jedan tjedan nedostajat će mi da prođemo sve što sam zamislio, ali prilagodit ćemo se. Radit ćemo na detaljima u hodu, kroz prva kola prvenstvu i, vjerujem, biti sve bolji – kaže Biljan.

Prema svemu sudeći, njegov Mraclin bit će vrlo ozbiljan ove sezone, no takva je i konkurencija.

– Spominje se tu nekoliko momčadi u borbi za vrh, od Rugvice, preko Ivanića, pa sve do Moslavine, ali moje je mišljenje da će Vrbovec ovdje definitivno biti u prednosti pred ostalima. Ne kažem da, recimo, mi nećemo moći igrati s njima, ali rekao bih da su oni prvi favoriti – zaključuje Biljan.

Novi treninzi slijede, uz novi način rada, a doći će već za koji dan i nove utakmice. Mraclinu u subotu dolazi Samobor i trener Marko Pancirov, bivši trener Mraclina, ali i Kurilovca, koji će u petak gostovati kod Dinama iz Odranskog Obreža.

Foto: Vitomir Štuban

Ova objava Kako je Mraclin zabio petardu Kurilovcu: ‘Znam što radim svojim igračima…’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.