Prijava

Vaša prijava

Rukometaši u pripreme kreću bez ključnog igrača: Ivan Laljek u Moslavini!

[]

Kad trener Matej Mišković u ponedjeljak u 19 sati u Gradskoj dvorani krene odrađivati prvu prozivku, onim uobičajnim “prisutan” javit će se i četvorica novih igrača: srednji i/li lijevi vanjski Marin Lisac i Jakov Neralić, pivot Matej Komljenović i desni vanjki Marko Grubišić. Javit će kad čuju svoje ime i najveći dio igrača iz prošlosezonskoga kadra, ali na trenerovu popisu neće biti tri imena koja su imala svoju važnu ulogu u proteklim sezonama.

Stara je vijest da je Matej Svržnjak otišao u Sesvete, a Kajo Cikatić u makedonski Pelister, a zvučna novost kaže da je HRK Goricu napustio i Ivan Laljek! Domaći igrač, iskusni 31-godišnjak, prvi asistent i treći strijelac lige prošle sezone, doznajemo, postao je novi igrač kutinske Moslavine.

– Moguće je da Laljek ode, ima ponude, sve opcije su otvorene – govorile su dostupne informacije i prije nekoliko tjedana, a ovih dana posao se i realizirao.

Budući da je Laljek imao važeći ugovor s Goricom, klub je nešto uspio i zaraditi u svemu tome, uz napomenu kako se u rukometu, pogotovo domaćem, tu ne radi o ciframa od kojih će bilo tko pasti na stražnjicu. S druge strane, riječ je o ciframa koje će pomoći klubu da barem malo lakše funkcionira u ovim, za sport teškim vremenima.

Gorica je tako ostala bez jednog od nekoliko Velikogoričana u svojim redovima, statistički gledano bez ponajboljeg igrača domaće lige unazad nekoliko godina, ali ostala je i bez igrača bez kojeg je navikla ostajati. Iz Gorice je Laljek u dosadašnjoj karijeri odlazio i u Varaždin, i u Zagreb, i u slovensku Ribnicu… A sad i u Moslavinu, očito privučen ponudom kojoj Gorica nije mogla parirati.

Hoće li biti reakcije iz klubab u smislu dovođenja novog igrača, tek ćemo vidjeti, no dojam je da je roster Mateja Miškovića lijepo popunjen i aktualnim kadrom, pogotovo na sredini napada, gdje mogu i Dujić, i Lisac, i Neralić, i Turkalj… Iznenađenja su, naravno, uvijek moguće, ali akcije u svakom slučaju – kreće! Ponedjeljak, 19 sati, pada prva klapa priče o novoj sezoni goričkog muškog rukometa.

Ova objava Rukometaši u pripreme kreću bez ključnog igrača: Ivan Laljek u Moslavini! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.