Prijava

Vaša prijava

FOTO Croatia Airlines ima novi avion, jutros je sletio u Veliku Goricu

[]

Nacionalna aviokompanija Croatia Airlines ove godine obilježava 35. godišnjicu, a jutros je u Zračnu luku Franjo Tuđman sletio Airbus A220-300, prvi od 15 zrakoplova kojim će ova aviokompanija obnoviti svoju flotu. Na svečanom dočeku aviona, koji je stigao izravno iz proizvodnih pogona Airbusa u kanadskom Mirabelu, bio je i premijer Andrej Plenković.

– Pola milijarde eura za 15 zrakoplova kroz 12 godina je sjajan dogovor, a ovakav aranžman omogućuje Croatia Airlinesu da ima nove, moderne, komforne i sigurne zrakoplove, što će im sigurno pomoći na tržištu i u odnosu s konkurencijom – rekao je Plenković na dočeku Airbusa „Zagreb“.

30.07.2024.,Zagreb – Docek prvog novog zrakoplova Airbus A220, cime sluzbeno pocinje cjelokupna obnova flote hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Novi avioni će dolaziti iduće tri godine, a ovo je početak jednog od najvećih projekata u povijesti Croatia Airlinesa.

– Hrvatska nacionalna aviokompanija simbol je naše zemlje, dio njenog brendiranja, identiteta i naše međunarodne prisutnosti te onih aktera koji pridonose hrvatskom gospodarstvu i velikom broju dolazaka turista u Hrvatsku. Vjerujem da ćete racionalno i odgovorno upravljati kompanijom, a novi zrakoplovi biti na ponos vama, ali i cijeloj Hrvatskoj na zadovoljstvo svih onih koji će s vama putovati – poručio je Plenković.

Kako piše Avioradar.net prvi komercijalni let se očekuje 6. kolovoza na liniji Zagreb – Split.

30.07.2024.,Zagreb – Docek prvog novog zrakoplova Airbus A220, cime sluzbeno pocinje cjelokupna obnova flote hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ova objava FOTO Croatia Airlines ima novi avion, jutros je sletio u Veliku Goricu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.